Dacia Sandero - Contactschakelaar klemt en starttandwiel loopt niet uit

Gegevensblad
FabrikantDacia
VoertuigmodelSandero
MotorAlle modellen
Bouwjaar2013 - 2021
VINUU15SDKJ558926581 - UU1HSDM9G60030836
SymptoomContactschakelaar klemt, starttandwiel loopt niet uit

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Contactschakelaar klemt, schade aan startmotor mogelijk

Voor de bovengenoemde voertuigen wordt het volgende probleem gemeld.

 

Bij het starten van het voertuig blijft de contactschakelaar in de startstand hangen. Als gevolg van deze storing loopt het starttandwiel niet uit en kan er schade ontstaan (startmotor, tandwiel, enz.).

 

Als oorzaak kon een defecte contactschakelaar worden vastgesteld.

 

Om dit te verhelpen, gaat u als volgt te werk: Vervang de defecte contactschakelaar door een nieuw exemplaar volgens de specificaties van de fabrikant. Controleer de startmotor en randapparatuur (kabelboom enz.) op schade en vervang of repareer deze indien nodig.

 

Daarna moet een testrit worden uitgevoerd om de reparatiemaatregel te controleren.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van het document, ook gedeeltelijk, is enkel met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits vermelding van de bron toegestaan. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.