Hyundai i 20 - Foutcode C1603 onvoldoende stuurbekrachtiging

Gegevensblad
FabrikantHyundai
Voertuigmodeli 20
FoutcodeC1603
Bouwjaar2009-2015
SymptoomStoringscode C1603 - Onvoldoende stuurbekrachtiging of stroef lopende stuurbekrachtiging

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Stroef lopende stuurbekrachtiging bij Hyundai i 20 - Foutcode C1603 wordt weergegeven

Als de elektrische stuurbekrachtiging van bovengenoemde voertuigen stroef loopt of de stuurbekrachtiging onvoldoende is, kan eerst het storingsgeheugen van de regeleenheid van de stuurinrichting worden uitgelezen. Als hier de foutcode C1603 (thermische overbelastingsbeveiliging geactiveerd) is opgeslagen, is een overbelasting van de elektromotor van de stuurbekrachtiging een mogelijke oorzaak. Dit kan worden veroorzaakt door het stuur permanent tegen de stuuraanslag te houden. Dit activeert de oververhittingsbeveiliging, waardoor de stuurbekrachtiging slechts beperkt werkt.

 

Om dit te verhelpen, moet de foutcode worden gewist en moet de stuurinrichting zodanig worden gebruikt dat deze niet permanent op de volle stuuruitslag wordt uitgeslagen.

 

Deze informatie kan ook van toepassing zijn op andere voertuigmodellen.

Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.