Bestuurdersassistentiesystemen (ADAS) - De transformatie van de automobielindustrie

Bestuurdersassistentiesystemen (ADAS) - De transformatie van de automobielindustrie

OE-knowhow voor de aftermarket - HELLA geeft actief vorm aan megatrends zoals autonoom rijden. Als fabrikant van originele uitrusting lopen wij voorop bij de transformatie van mobiliteit. Op die manier leveren wij een beslissende bijdrage aan de toenemende autonomie van voertuigfuncties, die voor meer veiligheid en nog meer comfort in het wegverkeer kunnen zorgen. Als partner van de groothandel en vriend van de onafhankelijke garages dragen wij onze OE-knowhow over en maken wij van onze partners op de aftermarket professionals in de omgang met bestuurdersassistentiesystemen.

Hoe bestuurdersassistentiesystemen werken

Assistentiesystemen maken bijvoorbeeld gebruik van sensoren zoals ultrasone en radarsensoren en camerasystemen om de omgeving van het voertuig te registreren en te vergelijken met voertuiggegevens zoals snelheden of acceleraties. Afhankelijk van hun werking informeren of waarschuwen ze, grijpen ze tijdelijk in of voeren ze een continu geautomatiseerde functie uit.

De vijf niveaus van autonoom rijden

Niveau 0 - Geen bestuurdersassistentie

Niveau 0 - Geen bestuurdersassistentie

De bestuurder is volledig verantwoordelijk en neemt voortdurend alle aspecten van de rijtaak op zich. Geen systeem nodig.

Niveau 1 - Assisted Mode

Niveau 1 - Assisted Mode

Niveau 1, "begeleid rijden", is tegenwoordig al in veel auto's aanwezig. Assistentiesystemen zoals Adaptive Cruise Control of Lane Keeping Assist bieden ondersteuning bij bepaalde rijtaken.

Niveau 2 - Partially Automated

Niveau 2 - Partially Automated

Op het tweede niveau, het zogenaamde semi-automatisch rijden, kunnen auto's tijdelijk bepaalde rijtaken volledig zelf uitvoeren zonder tussenkomst van de bestuurder. De bestuurder moet het verkeer voortdurend in de gaten houden.

Niveau 3 - Highly Automated

Niveau 3 - Highly Automated

Op het derde niveau kunnen sterk geautomatiseerde auto's bepaalde rijtaken zelfstandig en zonder menselijke tussenkomst uitvoeren, maar slechts gedurende een beperkte periode. De bestuurder kan zich tijdelijk afwenden van de rijtaak en het verkeer.

Niveau 4 - Fully Automated

Niveau 4 - Fully Automated

Op het vierde niveau, volledig geautomatiseerd rijden, kan de bestuurder de controle over het voertuig volledig uit handen geven en wordt hij feitelijk dus passagier. Maar hij moet wel op de stoel van de bestuurder blijven zitten.

Niveau 5 - Autonomous Driving

Niveau 5 - Autonomous Driving

Op het vijfde niveau wordt het laatste stadium van autonoom rijden bereikt. Het voertuig wordt dan volledig door het systeem geleid. Er is geen bestuurder meer, alleen passagiers.

Bestuurdersassistentiesystemen zijn alleen mogelijk door krachtige sensoren

Niets werkt zonder een krachtig sensorsysteem. Dit zijn de belangrijkste sensoren:

 

  • Lidarsensor („Light Detection and Ranging“): De lidarsensor meet afstanden tot obstakels en hun veranderingen. De sensor kan zich aan de voor- en achterzijde van een voertuig bevinden.
  • Radarsensor ("Radio Detection and Ranging"): Controleert de omgeving van het voertuig door de afstand tot obstakels en hun relatieve snelheid te meten.
  • Ultrasone sensor: Controleert de directe omgeving van het voertuig en meet de afstand tot eventuele obstakels.
  • Camerasensor en videosensor: Dit zijn zogenaamde beeldsensoren die belangrijke optische informatie over de voertuigomgeving verschaffen. Ze herkennen bijvoorbeeld afstanden en obstakels.

Groeiend belang voor de aftermarket

Steeds meer voertuigen worden uitgerust met steeds meer bestuurdersassistentiesystemen (Engels: "Advanced Driver Assistance System" ADAS). Assistentiesystemen zijn al lang niet meer voorbehouden aan voertuigen uit de hogere en luxeklasse. Zelfs kleine auto's kunnen nu worden besteld met talrijke bestuurdersassistentiesystemen.

 

En in Europa zullen veel assistentiesystemen vanaf 2022 zelfs verplicht zijn voor nieuw ontwikkelde voertuigen. Deze omvatten Intelligent Speed Assist, Emergency Brake Assist, Lane Keeping Assist en een waarschuwingssysteem om vermoeidheid en verminderde aandacht te detecteren. Vanaf 2024 moeten alle nieuwe auto's met extra systemen zijn uitgerust.

 

De systemen zijn allang op de aftermarket beschikbaar: Onafhankelijke garages krijgen er steeds vaker mee te maken. Ze moeten immers ook onderhouden, afgesteld en soms opnieuw gekalibreerd worden. En de ontwikkeling is nog lang niet ten einde: Deskundigen schatten dat de productie van radarsystemen zal toenemen van 18 miljoen eenheden in 2020 tot 138 miljoen eenheden in 2040 (bron: Strategy Analytics, 2021). - Veel te doen voor autogarages!

Krachtig productportfolio van HELLA

Geavanceerde sensoren en krachtige software: Bestuurdersassistentiesystemen maken de weg vrij voor autonoom rijden. HELLA-producten maken nu al het derde niveau van de vijf niveaus van autonoom rijden mogelijk.

 

Als een van de toonaangevende fabrikanten van originele apparatuur op het gebied van bestuurdersassistentiesystemen bieden wij een bijzonder breed scala aan producten: Van krachtige sensoren zoals regen-/lichtsensoren, bandenspanningssensoren, wielsnelheidssensoren en radarsensoren. Ook op het gebied van geautomatiseerd rijden zijn we goed voorbereid. HELLA-producten dekken nu al ongeveer 60 procent van de toepassingen in bestuurdersassistentiesystemen. En deze trend blijft stijgen.

Krachtig productportfolio van HELLA

Wat autogarages nodig hebben om met assistentiesystemen te werken

Enerzijds hebben onafhankelijke autogarages de nodige knowhow nodig om professioneel aan bestuurdersassistentiesystemen te kunnen werken. Een voorbeeld hiervoor is de kalibratie van de sensoren volgens de specificaties van de fabrikant. Anderzijds hebben de garages geschikte apparatuur nodig voor diagnose en kalibratie.

HELLA: Uw sterke partner voor het werken met assistentiesystemen

De ontwikkeling naar steeds meer bestuurdersassistentiesystemen gaat gepaard met een toenemende complexiteit. HELLA stelt groothandelaren en onafhankelijke garages in staat om de transformatie succesvol te beheersen en bereid hen voor op het autonome rijden van de toekomst. En dit alles uit één enkele bron: Van de juiste reserveonderdelen, intelligente diagnose- en kalibratiemogelijkheden tot effectieve opleidingen, product- en montage-informatie:

 

 

  • Met een uitgebreid opleidingsprogramma schept de HELLA Academy de voorwaarden voor professioneel werken met assistentiesystemen.
  • Voor het werken met bestuurdersassistentiesystemen en voor het kalibreren van sensoren en camera's zijn ook diagnoseapparatuuren de bijbehorende software en optische kalibratieapparatuur van HELLA Gutmann verkrijgbaar.
  • Dit maakt professionele en veilige kalibratie op fabrieksniveau mogelijk voor alle moderne assistentiesystemen.
  • Onze volledig gratis en vrij toegankelijke HELLA TECH WORLD biedt autogarages ook waardevolle ondersteuning op het gebied van bestuurdersassistentiesystemen: Hier vinden autovakmensen uitgebreide vakkennis, praktische hulp bij specifieke problemen en uitgebreide informatie over producten in de vorm van verklarende video's, technische informatie en montagehandleidingen.