CLAXONS, LUCHTHOORNS EN ACHTERUITRIJALARMEN

Krachtig in geluid, machtig in effect

 

HELLA produceert met behulp van Duitse precisietechniek al meer dan 120 jaar hoogwaardige akoestische apparaten voor auto's, vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen, evenals voor motorfietsen en scooters - altijd conform streng ECE- en OEM-specificaties. Het brede aanbod omvat claxons, luchthoorns en achteruitrijalarmen in het volumebereik van 108 dB(A) tot 118 dB(A): Hun doordringende en verreikende alarmgeluid draagt aanzienlijk bij tot de verkeersveiligheid. Andere weggebruikers kunnen door het gebruik ervan in een vroeg stadium worden geattendeerd op een gevaarlijke situatie en zodoende gewaarschuwd.

 

Profiteer van uw gebruikelijke voordelen: Het brede aanbod en de diepte van het assortiment garanderen een marktconforme voertuigdekking met gemakkelijke identificatie van de verschillende producten.

 

Download nu de productbrochure

Waarom HELLA?

 • Breed en divers assortiment
 • Hoge beschikbaarheid
 • "Fit & Forget"-oplossing
 • Een van 's werelds toonaangevende merken
 • Snelle montage (trompethoorns met voertuigspecifieke stekkerverbindingen beschikbaar)
 • Eenvoudige identificatie door middel van short codes
 • Hoog rendement door marktgerichte prijsstelling
 • Toegang tot productupgrades en -innovaties

HET HELLA-ASSORTIMENT - OVERZICHT NAAR GELUIDSKENMERKEN EN DIERENPICTOGRAMMEN (TIJGER, LEEUW EN OLIFANT)

De claxons en luchthoorns van HELLA worden toegewezen aan een van deze drie dieren, afhankelijk van hun geluid en kenmerken: Zo produceren claxons met een leeuwenpictogram een bijzonder goed waarneembaar geluidssignaal. Met de grote blaster performance claxons wordt u altijd gehoord. Onze luchthoorns met olifantenpictogram staan voor een harmonieuze opeenvolging van tonen - robuust en krachtig van klank. De derde in de groep zijn onze hoorns van klein formaat. Slank als een tijger, krachtig in geluid en vooral één ding:  effectief. In die zin:

 

VEILIG ONDERWEG IN DE STADSJUNGLE. NIET TE MISSEN - SOUND & PERFORMANCE!

 

Dit betekent dat wij voor elke behoefte de juiste signaalhoorn of de op het voertuig afgestemde luchthoorn in ons assortiment hebben. De kleurcodering van het assortiment laat in één oogopslag zien voor welk voertuig en voor welke toepassing de claxons en luchthoorns geschikt zijn.

HELLA CLAXONS, LUCHTHOORNS EN ACHTERUITRIJALARMEN IN ÉÉN OOGOPSLAG: DE KLEURCATEGORIEËN

Geel - HELLA Standard: De best verkochte categorie voor personenauto's - volledig in zwart design en universeel inzetbaar. De prijs/prestatie-verhouding zorgt voor een goede sound performance tegen een eerlijke prijs. De categorie HELLA Standard omvat signaalhoorns uit de tijger- en olifant-serie.
Rood. HELLA Performance: Zoals de naam al zegt, gaat deze categorie over high performers. Hij combineert een hoogwaardig geluid met een modern design voor auto's - het is duidelijk: De koning onder de signaalhoorns en dus een echte leeuw.
Blauw - HELLA Style: De categorie Style is ideaal voor autotuning met een top geluidskwaliteit en verbeterd vermogen. De in kleur gespoten plaat- en trompethoorns zijn zowel van het type tijger als olifant.
Grijs - HELLA OE-Connect: De voertuigspecifieke trompethoorns zijn eenvoudig te monteren en hebben hetzelfde OE-stekkerontwerp als OEM's. Bovendien zijn de HELLA OE-Connect-trompethoorns in TecDoc met voertuigkoppelingen verkrijgbaar.
Groen - HELLA eLONG-Life: Nieuw in het assortiment met een elektronisch ontwerp en een ultralange levensduur is de groene categorie HELLA eLONG-Life uit de olifant-productfamilie. Inclusief gratis 3 jaar garantie.
Donkergrijs - HELLA Heavy Duty: Met hun lange levensduur en betrouwbare functionaliteit zijn deze plaat- en trompethoorns uit de tijger- en olifantseries geschikt voor bussen, vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen. Ze zijn verkrijgbaar voor zowel 12 V als 24 V en overtuigen door de beproefde HELLA-kwaliteit uit de OEM-branche.
Geel - HELLA meertonige persluchthoorns & achteruitrijwaarschuwingen: Deze categorie omvat persluchthoorns, achteruitrijalarmen en persluchtclaxons voor vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen, gebaseerd op verschillende technologieën - met een hoge duurzaamheid en betrouwbaarheid.

 

MEER INFORMATIE OVER ONZE CLAXONS EN LUCHTHOORNS

Universele onderdelen - Voertuigonafhankelijke vervangende onderdelen

Universele onderdelen - Voertuigonafhankelijke vervangende onderdelen

Met behulp van de universele onderdelencatalogus kunt u doelgericht zoeken naar voertuigonafhankelijke producten op het gebied van verlichtingen elektra/elektronica.

Zwaartepunt ervan zijn de doelgroepen:

 • trucks,
 • trailers,
 • landbouw-/bouwmachines en
 • bussen/caravans.
Universele onderdelencatalogus

Voertuigspecifieke reserve-onderdelen

Onze online-catalogus gaat uit van het concept dat informatie eenvoudig te vinden moet zijn. Daarom kunt u het desbetreffende voertuig bijvoorbeeld invoeren via onze uitgebreide fabrikantenlijst, de typeaanduiding of de motorcode.

En om zo uitgebreid mogelijk te informeren, leveren we alle belangrijke gegevens over onze producten zoals

 • artikelinformatie,
 • montagehandleidingen,
 • veiligheidsinformatiebladen en
 • OE-nummers

meteen mee.

Voertuigspecifieke reserve-onderdelen

Brief info als pdf-download

Brief info als pdf-download

Informatie over diverse producten in één database.

Brief info

Zoekt u een montagehandleiding?

Montage-instructies

Hier vindt u de juiste montagehandleiding voor uw HELLA-product.

Voer hiertoe in het zoekveld het artikelnummer van het HELLA-product in, bijv. "1F0 010 186-001". Of zoek gewoon op een bepaalde productnaam, zoals "Luminator X Halogen".

Technische productinformatie

Technische productinformatie

In deze database vindt u technische informatie over onze producten en over bepaalde voertuigsystemen – samengesteld door ervaren technici en monteurs.

Technische productinformatie

Claxon- en meertonige luchthoorn-tool

Claxon- en meertonige luchthoorn-tool

Met deze tool kunt u uitproberen hoe de HELLA claxons en meertonige luchthoorns klinken.

Claxons en meertonige luchthoorns

Dit vindt u misschien ook interessant