Radarsensoren

HELLA produceert al meer dan tien jaar radarsensoren voor de 24 GHz smalband. Reeds in 2005 startte HELLA de serieproductie van de eerste generatie 24 GHz radarsensoren. De sensoren zijn geschikt voor de inmiddels alom gebruikte standaardfuncties zoals dodehoekdetectie, rijstrookwisselassistent en ondersteuning voor achterwaarts uitparkeren. 

 

De radarsensor meet en analyseert de informatie over de snelheid, hoek en afstand van objecten tot op 70 meter achter het voertuig. Sinds de eerste generatie sensoren wordt hierbij gebruik gemaakt van de modulatiemethode LFMSK (Linear Frequency Modulation Shift Keying).

 

Met behulp van deze methode kunnen de afstand en relatieve snelheid van meerdere doelen worden gemeten en bepaald met slechts één signaal (tsjilp), waarvan de frequentie in de loop van de tijd verandert.

 

Bij de radars van de derde generatie wordt een geavanceerde FM-variant gebruikt, waarbij de modulatiebandbreedte tot max. 200 MHz beperkt is. Het systeem werkt met een gemiddeld zendvermogen van 13 dBm (EIRP) in een frequentieband tussen 24,05 en 24,25 GHz. De hieruit voortvloeiende ruimtelijke resolutie van 0,75 m is geschikt voor de gerealiseerde achterwaarts gerichte functies.

 

Voor de bepaling van de hoek wordt de monopulsmethode gebruikt. Het systeem verricht op basis van specifieke signaalverwerkingsmethoden een fasevergelijking van de radarreflecties op de verschillende ontvangstvertakkingen.

 

In de radarsensoren van de vierde generatie is de veiligheidsfunctie uitstapassistent geïntegreerd. Hiermee kunnen gevaarlijke situaties, zoals passerende voertuigen, vroegtijdig vóór het uitstappen worden gedetecteerd en aan de inzittenden worden gemeld.

Waarom HELLA?

 • Dankzij de geringe sensorafmetingen en goede transmissie-eigenschappen van de 24 GHz-technologie kunnen deze sensoren verdekt achter de bumper worden gemonteerd of in de bumper worden geïntegreerd
 • Frequentiemodulatie en antenneformaat perfect op elkaar afgestemd
 • Beproefde functies en montage en volwassen massaproductie van producten
 • Optimale prijs-prestatieverhouding in vergelijking met andere radartechnologieën

MEER INFORMATIE OVER ONZE RADARSENSOREN

Universele onderdelen - Voertuigonafhankelijke vervangende onderdelen

Universele onderdelen - Voertuigonafhankelijke vervangende onderdelen

Met behulp van de universele onderdelencatalogus kunt u doelgericht zoeken naar voertuigonafhankelijke producten op het gebied van verlichtingen elektra/elektronica.

Zwaartepunt ervan zijn de doelgroepen:

 • trucks,
 • trailers,
 • landbouw-/bouwmachines en
 • bussen/caravans.
Universele onderdelencatalogus

Voertuigspecifieke reserve-onderdelen

Onze online-catalogus gaat uit van het concept dat informatie eenvoudig te vinden moet zijn. Daarom kunt u het desbetreffende voertuig bijvoorbeeld invoeren via onze uitgebreide fabrikantenlijst, de typeaanduiding of de motorcode.

En om zo uitgebreid mogelijk te informeren, leveren we alle belangrijke gegevens over onze producten zoals

 • artikelinformatie,
 • montagehandleidingen,
 • veiligheidsinformatiebladen en
 • OE-nummers

meteen mee.

Voertuigspecifieke reserve-onderdelen

HELLA catalogus-app

HELLA catalogus-app

Met onze catalogus-app kun je alle HELLA producten voor personen- en bedrijfswagens snel en eenvoudig vinden. De intuïtieve gebruikersondersteuning leidt je hierbij in een paar stappen naar het resultaat dat je zoekt - heel eenvoudig en ongecompliceerd: je kiest snel het voertuigtype, merk en model en voordat je het weet, worden de juiste HELLA producten al weergegeven. Het resultaat dat je te zien krijgt, is overzichtelijk gesorteerd op modules en productsegmenten. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om aanvullende informatie, afbeeldingen en technische gegevens op te vragen en productvergelijkingen te maken.

Brief info als pdf-download

Brief info als pdf-download

Informatie over diverse producten in één database.

Brief info

Dit vindt u misschien ook interessant