MIS GEEN ENKEL NIEUWS!

Met de gratis nieuwsbrief geeft HELLA om de twee weken informatie over alle nieuwe ontwikkelingen in HELLA Tech World

Blijf op de hoogte!
Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen
 

Met de gratis nieuwsbrief geeft HELLA om de twee weken informatie over alle nieuwe ontwikkelingen in HELLA Tech World, bijvoorbeeld:

 • Nieuwe voertuigspecifieke reparatie-aanwijzingen
 • Technische informatie - van basiskennis tot diagnosetips
 • Productinnovaties
 • Werkplaatsrelevante marketingacties en wedstrijden

Daarvoor hoeft u alleen uw e-mailadres op te geven. Klik hier als u zich voor de nieuwsbrief wilt afmelden.

Radarsensoren

HELLA produceert al meer dan tien jaar radarsensoren voor de 24 GHz smalband. Reeds in 2005 startte HELLA de serieproductie van de eerste generatie 24 GHz radarsensoren. De sensoren zijn geschikt voor de inmiddels alom gebruikte standaardfuncties zoals dodehoekdetectie, rijstrookwisselassistent en ondersteuning voor achterwaarts uitparkeren. 

 

De radarsensor meet en analyseert de informatie over de snelheid, hoek en afstand van objecten tot op 70 meter achter het voertuig. Sinds de eerste generatie sensoren wordt hierbij gebruik gemaakt van de modulatiemethode LFMSK (Linear Frequency Modulation Shift Keying).

 

Met behulp van deze methode kunnen de afstand en relatieve snelheid van meerdere doelen worden gemeten en bepaald met slechts één signaal (tsjilp), waarvan de frequentie in de loop van de tijd verandert.

 

Bij de radars van de derde generatie wordt een geavanceerde FM-variant gebruikt, waarbij de modulatiebandbreedte tot max. 200 MHz beperkt is. Het systeem werkt met een gemiddeld zendvermogen van 13 dBm (EIRP) in een frequentieband tussen 24,05 en 24,25 GHz. De hieruit voortvloeiende ruimtelijke resolutie van 0,75 m is geschikt voor de gerealiseerde achterwaarts gerichte functies.

 

Voor de bepaling van de hoek wordt de monopulsmethode gebruikt. Het systeem verricht op basis van specifieke signaalverwerkingsmethoden een fasevergelijking van de radarreflecties op de verschillende ontvangstvertakkingen.

 

In de radarsensoren van de vierde generatie is de veiligheidsfunctie uitstapassistent geïntegreerd. Hiermee kunnen gevaarlijke situaties, zoals passerende voertuigen, vroegtijdig vóór het uitstappen worden gedetecteerd en aan de inzittenden worden gemeld.

Waarom HELLA?

 • Dankzij de geringe sensorafmetingen en goede transmissie-eigenschappen van de 24 GHz-technologie kunnen deze sensoren verdekt achter de bumper worden gemonteerd of in de bumper worden geïntegreerd
 • Frequentiemodulatie en antenneformaat perfect op elkaar afgestemd
 • Beproefde functies en montage en volwassen massaproductie van producten
 • Optimale prijs-prestatieverhouding in vergelijking met andere radartechnologieën

MEER INFORMATIE OVER ONZE RADARSENSOREN

Voertuigspecifieke reserveonderdelen

Voertuigspecifieke reserveonderdelen

Onze online-catalogus gaat uit van het concept dat informatie eenvoudig te vinden moet zijn. Daarom kunt u het betreffende voertuig bijvoorbeeld via onze uitgebreide fabrikantenlijst, de typeaanduiding of de motorcode invoeren.

 

Als toegift leveren wij u bovendien alle belangrijke informatie over onze producten, zoals

 • Artikelinformatie,
 • Montagehandleidingen,
 • Veiligheidsinformatiebladen of
 • OE-nummers

gelijk mee.

Voertuigspecifieke reserveonderdelen

Hella catalogus-app

Hella catalogus-app

Met onze catalogus-app vindt u snel en eenvoudig de gewenste HELLA producten voor uw personen- en bedrijfswagens. De intuïtieve gebruikersondersteuning leidt u hierbij in slechts enkele stappen tot het juiste resultaat - heel eenvoudig en ongecompliceerd: nadat u snel het voertuigtype, merk en model hebt geselecteerd, worden reeds de juiste HELLA-producten weergegeven. Het resultaat wordt overzichtelijk en gesorteerd op modules en productsegmenten weergegeven, en biedt de mogelijkheid aanvullende informatie, afbeeldingen, technische gegevens op te vragen en productvergelijkingen te maken.

Beknopte informatie als PDF-download

Beknopte informatie als PDF-download

Informatie over diverse producten in één databank.

Beknopte informatie

EVE – Elektra- & Elektronica-assortiment

EVE – Elektrik & Elektroniksortiment

Beleef het elektra- en elektronica-assortiment van HELLA eens helemaal anders.

EVE Tool