Kia Sportage - Foutcode P1820/1821/1822/1823/1824 en vierwielaandrijving kan niet worden ingeschakeld

Gegevensblad
FabrikantKia
VoertuigmodelSportage
MotorAlle modellen met vierwielaandrijving
Bouwjaar2010-2016
SymptoomVierwielaandrijving kan niet worden ingeschakeld

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Foutcode P1820/1821/1822/1823/1824 en vierwielaandrijving werkt niet

In het geval van bovengenoemde voertuigen kan het ertoe leiden dat de vierwielaandrijving niet meer wordt ingeschakeld. Het foutgeheugen kan foutcodes bevatten die betrekking hebben op de schakelactuator of veroorzaakt worden door een defecte kabelboom.

 

Om dit te verhelpen, gaat u als volgt te werk:  

  • Als een vierwielactuator van de fabrikant Keyang is geïnstalleerd, moet deze worden vervangen (onderdeelnr: 47810-3B520)
  • Als een Buhler-actuator is geïnstalleerd, moeten de aandrijving en de bijbehorende kabelboom (onderdeelnr: 47891-3B310) worden vervangen
  • Na het vervangen van de onderdelen is het raadzaam het storingsgeheugen te wissen en een proefrit te maken

Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.