Gaspedaalsensor

In moderne voertuigen is het gaspedaal niet meer mechanisch via een kabel of stangen verbonden. In plaats daarvan wordt de stand van het gaspedaal door een sensor gemeten, welke deze gegevens doorgeeft aan het besturingsapparaat voor het instellen van de gasklep (benzinemotor) of aan het injectiesysteem (dieselmotor). Bijkomend voordeel: deze parameters kunnen ook worden gebruikt om de koppeling en aandrijflijn te sparen en de CO2-uitstoot te reduceren. 

 

HELLA maakt bij gaspedaalsensoren een onderscheid tussen twee verschillende technologieën voor positiemeting. Naast de contactloze inductieve positiesensoren (CIPOS®), de zeer nauwkeurige, robuuste en compacte geavanceerde positioneringstechniek van HELLA, biedt HELLA ook de traditionele potentiometertechniek.

 

Onafhankelijk van de APS-technologie is de sensor zodanig ontwikkeld, dat het pedaal, de ontwikkeling van de pedaalkracht en de sensor in een modulair concept geïntegreerd zijn. Hierdoor kunnen het concept en de haptiek van het pedaal worden aangepast aan de individuele klanteneisen. HELLA's gaspedaalsensoren zijn beschikbaar voor hangende montage of montage in de bodem.

 

HELLA is marktleider op het gebied van gaspedaalsensoren en heeft jarenlange toepassingservaring op de OE-markt. Ons gaspedaalsensorprogramma omvat vele varianten met een groot aantal voertuigkoppelingen en een overeenkomstige hoge voertuigdekkingsgraad per artikel. De belangrijkste toepassingen zijn te vinden bij BMW, Dacia, Ford, Mercedes-Benz, Mini, Opel, Renault en bij het VW-concern.

Waarom HELLA?

 • Markt- en technologieleider op het gebied van gaspedaalsensoren
 • Nauwkeurige positiemeting met de CIPOS-technologie van HELLA
 • Uitgebreide toepassingscompetentie dankzij productie-ervaring sinds 1996
 • Uitgebreide kwaliteitscontroles om een hoge kwaliteit te garanderen
 • Meer dan 175.000.000 gaspedaalsensoren reeds geïnstalleerd

MEER INFORMATIE OVER ONZE GASPEDAALSENSOREN

Universele onderdelen - Voertuigonafhankelijke vervangende onderdelen

Universele onderdelen - Voertuigonafhankelijke vervangende onderdelen

Met behulp van de universele onderdelencatalogus kunt u doelgericht zoeken naar voertuigonafhankelijke producten op het gebied van verlichtingen elektra/elektronica.

Zwaartepunt ervan zijn de doelgroepen:

 • trucks,
 • trailers,
 • landbouw-/bouwmachines en
 • bussen/caravans.
Universele onderdelencatalogus

Voertuigspecifieke reserve-onderdelen

Onze online-catalogus gaat uit van het concept dat informatie eenvoudig te vinden moet zijn. Daarom kunt u het desbetreffende voertuig bijvoorbeeld invoeren via onze uitgebreide fabrikantenlijst, de typeaanduiding of de motorcode.

En om zo uitgebreid mogelijk te informeren, leveren we alle belangrijke gegevens over onze producten zoals

 • artikelinformatie,
 • montagehandleidingen,
 • veiligheidsinformatiebladen en
 • OE-nummers

meteen mee.

Voertuigspecifieke reserve-onderdelen

HELLA catalogus-app

HELLA catalogus-app

Met onze catalogus-app kun je alle HELLA producten voor personen- en bedrijfswagens snel en eenvoudig vinden. De intuïtieve gebruikersondersteuning leidt je hierbij in een paar stappen naar het resultaat dat je zoekt - heel eenvoudig en ongecompliceerd: je kiest snel het voertuigtype, merk en model en voordat je het weet, worden de juiste HELLA producten al weergegeven. Het resultaat dat je te zien krijgt, is overzichtelijk gesorteerd op modules en productsegmenten. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om aanvullende informatie, afbeeldingen en technische gegevens op te vragen en productvergelijkingen te maken.

Brief info als pdf-download

Brief info als pdf-download

Informatie over diverse producten in één database.

Brief info

Dit vindt u misschien ook interessant