HELLA TECH WORLD NEWS

BELANGRIJKSTE PRODUCTEN

Parkeerhulp van HELLA - We got that!

Piep, piep, piiiiiiep - iemand moet deze parkeerhulp eens fatsoenlijk fluit leren spelen! Als vriend van de onafhankelijke garage hebben we iets voorbereid: onze parkeerhulp op basis van echografie. Hij maakt zich kenbaar als het er echt op aankomt.

Fiat Panda Het dimlicht werkt niet

Fiat Panda

Het dimlicht werkt niet

Bij het bovengenoemde voertuig is het mogelijk dat het dimlicht uitvalt. Door vervanging van de lampen en controle van de zekeringen F12/F13 voor het dimlicht kon dit probleem niet worden opgelost.

Meer
BMW i3 (I01) Geluiden i

BMW i3 (I01)

Geluiden in de buurt van de deuren

Bij de bovengenoemde voertuigen kan tijdens het rijden rookontwikkeling optreden. In de intercooler kan zich motorolie ophopen. Deze kan in de verbrandingsruimte terecht komen, waardoor er tijdens het bedrijf rookontwikkeling kan optreden.

Meer
Dynamo controleren Technische productinformatie

Dynamo controleren

Technische productinformatie

De generator, ook dynamo genoemd, voorziet alle elektrische onderdelen van het voertuig van stroom. Als die niet meer volledig correct werken, zal de elektronica na een bepaalde tijd uitvallen: de accu wordt niet meer geladen, de auto is niet meer rijklaar.

Meer
Audi A6 Uitlaatgascontrolelampje is geactiveerd

Audi A6

Uitlaatgascontrolelampje is geactiveerd

Als bij deze voertuigen het motorvermogen onvoldoende is en het uitlaatgascontrolelampje brandt, kan tevens een van de volgende foutcodes aanwezig zijn. Controleer als eerste de laadrukklep van de turbocompressor en de onderdrukleiding.

Meer
Mercedes-Benz C-Klasse (W204)

Mercedes-Benz C-Klasse (W204)

Sporadische storing van de verlichting van het instrumentenpaneel

Als het bovengenoemde probleem in bovengenoemd voertuig wordt gedetecteerd, kan dit mogelijk worden veroorzaakt door beschadiging aan de kabelboom van de sensor van het omgevingslicht/de regensensor.

Meer

Bobines van HELLA - We got that!

Genoeg van bobines die er snel de brui aan geven? Dan hebben we iets voor jullie: Ons bobine-assortiment inspireert niet alleen met een hoge betrouwbaarheid, maar ook met een breed aanbod voor bijna elke toepassing. Dan springt de vonk over, echt waar!

Fiat Grande Punto Motor start niet

Fiat Grande Punto

Motor start niet

Als de motor niet start of / en de instrumentengroep niets aangeeft wanneer het contact wordt aangezet, kan de oorzaak een defecte massaverbinding in de motorruimte zijn.

Meer
Toyota IQ - Rookontwikkeling

Toyota IQ

Rookontwikkeling

Bij de bovengenoemde voertuigen kan tijdens het rijden rookontwikkeling optreden. In de intercooler kan zich motorolie ophopen. Deze kan in de verbrandingsruimte terecht komen, waardoor er tijdens het bedrijf rookontwikkeling kan optreden.

Meer
Airco reinigen Technische productinformatie

Airco reinigen

Technische productinformatie

In het koudemiddelcircuit kunnen schadelijke stoffen en vaste stoffen worden gevormd die schade aan onderdelen veroorzaken. Daarom is het spoelen van de airconditioning bij reparaties en met name bij vervanging van de compressor absoluut noodzakelijk.

Meer
Opel Adam Remlichten lichten permanent op

Opel Adam

Remlichten lichten permanent op

Als het bovenstaande probleem wordt gedetecteerd, kan een mogelijke oorzaak een verkeerde afstelling/positionering van de remlichtschakelaar zijn. Hierdoor kan het remlicht permanent oplichten zonder dat de rem wordt bediend.

Meer
Mazda 2 Het dimlicht wordt niet automatisch ingeschakeld

Mazda 2

Het dimlicht wordt niet automatisch ingeschakeld

Als bij de bovengenoemde modellen met automatische koplampbediening de koplampen niet in de stand "AUTO" worden ingeschakeld, kan een defecte omgevingslichtsensor een mogelijke oorzaak van de storing zijn.

Meer

"We got that" - Oliepeilsensoren

Alles onder controle wat betreft oliepeilsensoren? Als vriend van de onafhankelijke garage staan wij bij elke uitdaging aan jullie kant: Met geconcentreerde elektronica-OE-competentie, veel liefde voor het product en soms een motiverende knipoog!

Ford Focus Diverse problemen bij bi-xenonkoplampen met bochtverlichting

Ford Focus

Diverse problemen bij bi-xenonkoplampen met bochtverlichting

Kabelbreuk op de printplaten in de koplamp zijn een mogelijke oorzaak. Om dit probleem te verhelpen, moet de koplamp worden gedemonteerd en gerepareerd. Nadat de achterste afdekking op de koplamp is verwijderd, is er vrij zicht op de interne bedrading of printplaat.

Meer
VW Sharan Het motorcontrolelampje gaat branden

VW Sharan

Het motorcontrolelampje gaat branden

Bij de bovengenoemde voertuigen wordt geklaagd over een vermogensdaling tijdens de acceleratiefase. MIL (motorcontrolelampje) licht op, bovendien kunnen de volgende storingscodes zijn opgeslagen.

Meer
Krukassensor Technische productinformatie

Krukassensor

Technische productinformatie

De krukassensor is één van de belangrijkste informatiebronnen voor de motorbesturing. Hij bepaalt het toerental en de positie van de krukas en geeft deze informatie in de vorm van een elektrisch signaal door aan de motorbesturing.

Meer

Honda Legend

Krab- en klopgeluiden in de buurt van de voorruit

Als het bovenstaande probleem wordt vastgesteld, kan een mogelijke oorzaak het ruitenwissersysteem en/of de ruitenwisserbladen zijn.

Meer
Seat Altea Binnendringend water bij de zijknipperlichten

Seat Altea

Binnendringend water bij de zijknipperlichten

Als bovengenoemd defect wordt vastgesteld, kan het te maken hebben met zware condensvorming in de zijknipperlichten.

Meer
Ford Ranger Nieuwe lamp zonder functie

Ford Ranger

Nieuwe lamp zonder functie

Bij de bovengenoemde voertuigen kan het gebeuren dat een vervangen, nieuwe gloeilamp niet werkt. Wij hebben reeds bij vele voertuigen geconstateerd dat na het vervangen van de gloeilamp het contact eenmaal moet worden uit- en aangezet, zodat de functie wordt hersteld.

Meer
Volvo S60 Binnendringend water bij voertuigen met zonnedak

Volvo S60

Binnendringend water bij voertuigen met zonnedak

Voertuigen met een verstelbaar of schuifdak hebben hiermee te maken. Bij het openen kan water in het voertuiginterieur binnendringen.

Meer
Bandenspanningssensoren programmeren en inleren

Bandenspanningssensoren programmeren en inleren

Technische productinformatie

De universele HELLA bandenspanningscontrolesensor kan op bijna alle originele en aftermarket velgen worden gemonteerd. Indien nodig kunnen de sensoren ook afzonderlijk worden vervangen en met andere originele sensoren gecombineerd.

Meer

MCC Smart forfour

Koplampen branden permanent

Als de koplampen van dit voertuig permanent branden of / en het niet mogelijk is om te schakelen tussen dim- en grootlicht, kan de oorzaak een defecte multifunctionele schakelaar zijn.

Meer
Citroën Relay Binnenverlichting brandt permanent

Citroën Relay

Binnenverlichting brandt permanent

Indien bovenstaand defect wordt vastgesteld, kan deze storing in samenhang met de contactpen van de schuifdeur worden gezien. Bovendien kan het waarschuwingslampje voor het openen van de portieren in het instrumentenpaneel zijn geactiveerd.

Meer
Renault Kangoo 1 - Centrale vergrendeling ontgrendelt linker schuifdeur niet

Renault Kangoo 1

Centrale vergrendeling ontgrendelt linker schuifdeur niet

Als bij dit voertuigtype bovengenoemde fout wordt geconstateerd, kan een defecte sensor in de vulhals of een verkeerde tankdop de oorzaak zijn.

Meer
Opel Corsa C - Motor loopt onregelmatig

Opel Corsa C - Motor loopt onregelmatig

Motor loopt onregelmatig

Als de bovengenoemde fout wordt geconstateerd, kan verontreiniging in de doseereenheid de oorzaak hiervan zijn. Tevens kunnen problemen bij het starten en een afslaande motor geconstateerd worden.

Meer

Lambdasonde kapot

Technische productinformatie

De lambdasonde bepaalt het resterende zuurstofgehalte in het uitlaatgas en geeft de motorbesturing een elektrisch signaal voor het regelen van de mengselsamenstelling.

Meer
Citroën Berlingo - Uitvallen van dimlicht

Citroen Berlingo

Uitvallen van dimlicht

Wordt de bovenstaande storing door de klant gemeld, kan een doorgeschuurde kabelboom hiervan de oorzaak zijn. Verder kunnen elektrische uitval / storingen ontstaan.

Meer
Mazda 3 (BL) - Geluiden aircocompressor

Mazda 3 (BL)

Geluiden aircocompressor

Indien in bovengenoemde voertuigen tijdens de werking van de airco "piepende" geluiden uit de motorruimte worden waargenomen, kan de oorzaak een onvoldoende aantrekkingskracht van de magnetische koppeling van de aircocompressor zijn.

Meer

Alleen het beste!

Is jullie garagefilosofie: "Voor onze klanten willen wij alleen het beste"? Dan zijn wij met het assortiment HELLA Pagid-remschijven de leverancier waarop jullie kunt vertrouwen! Vind uit meer dan 2500  remschijven die éne juiste voor de auto's van jullie klanten.

Webinare

HELLA webinar

Haal de kennis in huis! Onze gratis webinars van experts voor experts kun je gewoon thuis op je computer volgen.

naar de webinars
REPARATIE-INSTRUCTIES

REPARATIE-INSTRUCTIES

Voertuigspecifieke diagnose- en reparatie-instructies met betrekking tot de meest uiteenlopende storingssymptomen.

naar de reparatie-instructies
Campagnes en acties

Campagnes en acties

Hier vindt u een overzicht van de actuele campagnes en acties van HELLA.

naar de campagnes
HELLA ONLINE CATALOGUS

HELLA ONLINE CATALOGUS

Iets vinden zonder een omslachtige zoektocht - bij HELLA is dit vanzelfsprekend.

naar de online catalogus
PRODUCTINNOVATIES

PRODUCTINNOVATIES

Bekijk nu alle nieuwe producten.

naar de productinnovaties
STARTMOTOREN EN DYNAMO'S - nu zelfs met 3 jaar garantie

STARTMOTOREN EN DYNAMO'S - NU ZELFS MET
3 JAAR GARANTIE

Profiteer van onze hoge kwaliteitseisen – nu met 3 jaar garantie op de HELLA startmotoren en dynamo's zonder statiegeld...

meer