Alfa Romeo - Beslaan van de mistlampen

Alfa Romeo

Beslaan van de mistlampen

Wordt het bovenstaande gemeld, is er niet altijd sprake van een fout. Bij het beslaan van het lampglas moet het lichttechnische doorlaatvlak binnen een rit van 20 minuten bij ingeschakeld dimlicht gedroogd zijn.

Meer
Jeep Commander - Functiestoring luchtrecirculatieklep

Jeep Commander

Functiestoring luchtrecirculatieklep

Bij de bovengenoemde voertuigen kan het functiedisplay van de AC-toets (afbeelding) bij hogere snelheid beginnen te knipperen. 

Meer
Vragen over ledkoplampen - Wat jullie altijd al wilde weten

Vragen over ledkoplampen

Wat jullie altijd al wilde weten

Nog niet zo lang geleden waren we thuis druk bezig met het vervangen van onze oude gloeilampen door moderne verlichting met ledtechnologie. Waarom? Omdat ledverlichting in vergelijking bijv. aanzienlijk energiezuiniger is. 

Meer

Seat Ibiza, Cordoba

Storing in de werking van de elektrisch inklapbare buitenspiegels

Bij de bovenstaande voertuigen, die zijn uitgerust met elektrisch inklapbare buitenspiegels, bestaat bij enkele voertuigen de mogelijkheid dat de functies van de buitenspiegelaansturing niet correct worden uitgevoerd.

Meer

VW Tiguan

Lichtuitval tijdens het rijden

Bij de bovengenoemde voertuigen kan tijdens het rijden plotseling de verlichting geheel of gedeeltelijk uitvallen. 

Meer
Mazda 3 - Uitval van de voorruitenwissermotor

Mazda 3

Uitval van de voorruitenwissermotor

Wordt bij deze voertuigen een storing van de voorruitenwissermotor gemeld, is corrosie bij de massa-aansluiting van de voorruitenwissermotor een mogelijke oorzaak. Het contactverlies kan tot het volledig uitvallen van de wissermotor leiden. 

Meer
Saab 9-3 - Koelvloeistofverlies

Saab 9-3

Koelvloeistofverlies

Bij bovengenoemde voertuigen kunnen klachten over lekkage van koelvloeistof voorkomen. Een mogelijke oorzaak hiervan is een defect aan het koelvloeistofexpansievat of beschadigde motorkoelvloeistofslangen aan het koelvloeistofexpansievat

Meer
Tips voor het oplossen van problemen met startmotors en dynamo's

3 symptomen die wijzen op een defecte startmotor:

Tips voor het oplossen van problemen met startmotors en dynamo's

Aangezien een verbrandingsmotor niet uit zichzelf kan starten, is een werkende startmotor van vitaal belang voor een rijklaar voertuig. Hieronder geven we u ook enkele nuttige tips voor het oplossen van problemen met startmotors en dynamo's.

Meer

Peugeot 206

Motorcontrolelampje gaat branden

Technici vinden op deze pagina allerlei details over de betreffende systeemvarianten, praktijktips voor het vervangen van wielen en belangrijke aanwijzingen die bij de bandenmontage in acht moeten worden genomen.

Meer
Citroën Evasion/ Synergie - Motordiagnoselampje brandt

Citroën Evasion/ Synergie

Motordiagnoselampje brandt

Als er sprake is van verlies van het motorvermogen en het motordiagnoselampje brandt, kan een niet correct geplaatste of bevestigde remlichtschakelaar de oorzaak zijn. Hierdoor kan de remlichtschakelaar vanwege grote maattoleranties in de uitsparing schuiven.

Meer

UPGRADE NAAR LED

Vervanging van het halogeen-koplampinzetstuk Luminator of Rallye 3003.

De verstralers zouden wel eens een upgrade mogen hebben?
In slechts enkele stappen wordt de Luminator Halogen of Rallye 3003 Halogen (⌀ 222 mm) omgetoverd tot een volwaardige led-verstraler.

Renault Kangoo 1 - Centrale vergrendeling ontgrendelt linker schuifdeur niet

Renault Kangoo

Centrale vergrendeling ontgrendelt linker schuifdeur niet

Als bij dit voertuigtype bovengenoemde fout wordt geconstateerd, kan een defecte sensor in de vulhals of een verkeerde tankdop de oorzaak zijn.

Meer
Mercedes-Benz W210 - Brandend ESP-controlelampje

Mercedes-Benz W210

Brandend ESP-controlelampje

Bovenstaande storing kan veroorzaakt worden door een defecte of verkeerde remlichtschakelaar (rempedaalschakelaar).

Meer
Opel Antara - Radiodisplay valt soms uit / motor in noodloop

Opel Antara

Radiodisplay valt soms uit / motor in noodloop

Bij bovenstaande voertuigen kan een defecte spanningsregelaar op de dynamo ervoor zorgen dat het radiodisplay soms uitvalt. Verder kan de motor naar noodloop gaan.

Meer
Bandenspanningscontrolesystemen bij voertuigen

Bandenspanningscontrolesystemen bij voertuigen

Nuttige kennis en belangrijke tips

Technici vinden op deze pagina allerlei details over de betreffende systeemvarianten, praktijktips voor het vervangen van wielen en belangrijke aanwijzingen die bij de bandenmontage in acht moeten worden genomen. 

Meer
Ford Focus - Motorcontrolelampje gaat branden

Ford Focus

Motorcontrolelampje gaat branden

Wordt de bovenstaande storing als probleem gemeld door de klant, kan een defecte gaskleppotentiometer en/of een gecorrodeerde aansluitstekker de oorzaak zijn. 

Meer
BMW Mini - Motorcontrolelampje brandt

BMW Mini

Motorcontrolelampje brandt

Als bij bovengenoemde voertuigen de koelvloeistoftemperatuurindicatie schommelt of het motorcontrolelampje gaat branden, wordt dit mogelijk veroorzaakt door ingesloten lucht in het koelsysteem dan wel in het koelvloeistofcircuit.

Meer
Skoda Octavia - Voertuig start niet

Skoda Octavia

Voertuig start niet

Als deze fout samen met de bovengenoemde foutcodes wordt geconstateerd, kan een kortsluiting in een injector de oorzaak zijn. 

Meer

Licht is emotie - licht is HELLA

Wat is voor jou licht? Welke emoties wekt het bij jou op? Voor ons is licht veel meer dan alleen maar verlichting. Licht is creativiteit. Passie. Vooruitgang. Licht geeft ons zekerheid en geborgenheid. Dit vloeit allemaal voort uit de ontwikkeling van onze producten. Expertise die je ziet en voelt. Beleef de HELLA Lighting Competence in de video en raak ervan overtuigd: Licht is HELLA

Bekijk hier de video
Jaguar S-type - Tikkende geluiden vanaf het instrumentenpaneel

Jaguar S-type

Tikkende geluiden vanaf het instrumentenpaneel

Bij bovengenoemde voertuigen kunnen er tikkende geluiden vanaf het instrumentenpaneel resp. het combi-instrument te horen zijn.

Meer
VW New Beetle - Slecht motorstartgedrag

VW New Beetle

Slecht motorstartgedrag

Slecht motorstartgedrag, overmatig nagelen van de motor bij stationair toerental, motor loopt in noodbedrijf. Wordt de bovenstaande storing als probleem gemeld, kunnen hiervoor meerdere oorzaken zijn.

Meer

Licht is niet altijd licht

Voor letterlijk meer verlichting in het dagelijkse garagewerk: je ziet het in onze nieuwe video voor verlichting

We weten niet hoe jij je voelt, maar de gedachte aan innovatieve, betrouwbare en voertuig verlichting maakt in menige garage een echt sensationeel gevoel van verlichting los...

Meer
Kia Cee’d - Het airbagcontrolelampje brandt

Kia Cee’d

Het airbagcontrolelampje brandt

Als de bovenstaande storing door de klant wordt gemeld, kan een slechte stekkerverbinding hiervan de oorzaak zijn. Tevens kunnen onder andere de storingscodes B 1353 en B 2500 zijn opgeslagen.

Meer
BMW 5-serie - SRS-waarschuwingslampje gaat branden

BMW 5-serie

SRS-waarschuwingslampje gaat branden

Bij de bovengenoemde voertuigen kan door het indringen van water in het voertuiginterieur het SRS-waarschuwingslampje gaan branden.

Meer
Opel Zafira B - Verlies van motorvermogen

Opel Zafira B

Verlies van motorvermogen

Wordt bij deze voertuigen geklaagd over een onrustig lopende motor, vermogensverlies en is de foutcode P1106 vastgelegd in het motorstuurapparaat, kan een defecte resp. een verkeerd ingebouwde atmosferische sensor een mogelijke oorzaak zijn.

Meer
Honda S2000 - Vertraagde versnellin

Honda S2000

Vertraagde versnelling

Als bij deze voertuigen wordt geklaagd over een slecht stationair lopende motor of een vertraagde gasrespons bij het versnellen, dan is de druksensor van het inlaatspruitstuk mogelijk defect. 

Meer
Renault Twingo - ABS-waarschuwingslampje werkt niet

Renault Twingo

ABS-waarschuwingslampje werkt niet

Bij bovengenoemde voertuigen kan het ABS-controlelampje uitvallen. Een storing in het combi-instrument kan ertoe leiden dat een storing in het ABS-systeem niet wordt aangegeven.

Meer
Audi A6 - Uitlaatgascontrolelampje is geactiveerd

Audi A6

Uitlaatgascontrolelampje is geactiveerd, onvoldoende motorvermogen

Als bij deze voertuigen het motorvermogen onvoldoende is en het uitlaatgascontrolelampje brandt, kan tevens een van de volgende foutcodes aanwezig zijn. 

Meer
Autosleutels met afstandsbediening

Sesam, open u:

Autosleutels met afstandsbediening zijn vandaag de dag standaard

Voorbij is de tijd dat auto's nog mechanisch ontgrendeld werden. Sleutelmodellen op basis van infrarood zijn al lang geleden ingehaald door moderne, op radiofrequenties gebaseerde afstandsbedieningssleutelsystemen.

Meer
Fiat Seicento - Onregelmatige motorloop

Fiat Seicento

Onregelmatige motorloop

Wordt bij bovengenoemd voertuig een onregelmatige motorloop zonder melding in het foutgeheugen geconstateerd, kan dit te maken hebben met een gebrekkige verbinding van de massakabel rechtsvoor. 

Meer
Opel Omega B - Storing van de regen-lichtsensor

Opel Omega B

Storing van de regen-lichtsensor

Als bij deze auto's sprake is van een storing/uitval van de automatische ruitenwisserinschakeling, wordt dit mogelijk veroorzaakt door de twee regensensorrelais. 

Meer
Blijf gezond en veilig – bescherming tegen infectie in werkplaatsen en bij autobedrijven

Blijf gezond en veilig

Bescherming tegen infectie in werkplaatsen en bij autobedrijven

Na een gedeeltelijke stilstand van het openbare leven tijdens de wereldwijde pandemie is op veel plaatsen bijna alles nog steeds anders. Ook werkplaatsen worden telkens weer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en onzekerheden. 

Meer
Volvo V90 D3 - Onvoldoende/vertraagde gasrespons op het gaspedaal

Volvo V90

Onvoldoende/vertraagde gasrespons op het gaspedaal

In dit geval klaagt de klant dat de motor onvoldoende en/of met vertraging reageert op de vermogenstoename die het gaspedaal tijdens de acceleratiefase vraagt. 

Meer
Webinare

HELLA webinar

Haal de kennis in huis! Onze gratis webinars van experts voor experts kun je gewoon thuis op je computer volgen.

naar de webinars
REPARATIE-INSTRUCTIES

REPARATIE-INSTRUCTIES

Voertuigspecifieke diagnose- en reparatie-instructies met betrekking tot de meest uiteenlopende storingssymptomen.

naar de reparatie-instructies
Campagnes en acties

Campagnes en acties

Hier vindt u een overzicht van de actuele campagnes en acties van HELLA.

naar de campagnes
HELLA ONLINE CATALOGUS

HELLA ONLINE CATALOGUS

Iets vinden zonder een omslachtige zoektocht - bij HELLA is dit vanzelfsprekend.

naar de online catalogus
PRODUCTINNOVATIES

PRODUCTINNOVATIES

Bekijk nu alle nieuwe producten.

naar de productinnovaties
STARTMOTOREN EN DYNAMO'S - nu zelfs met 3 jaar garantie

STARTMOTOREN EN DYNAMO'S - NU ZELFS MET
3 JAAR GARANTIE

Profiteer van onze hoge kwaliteitseisen – nu met 3 jaar garantie op de HELLA startmotoren en dynamo's zonder statiegeld...

meer