Klaar voor de e-mobiliteit

Elektromobiliteit blijft terrein winnen en vindt ook steeds meer toepassing in de aftermarket. Als partner van de groothandel en vriend van de onafhankelijke garage zorgen wij ervoor dat deze transformatie succesvol kan verlopen.

HELLA: Innovatieve fabrikant van originele uitrusting en partner van de autofabrikanten

Hybride en elektrische auto's zijn al een normaal beeld op onze wegen - en zullen in de toekomst een nog grotere rol spelen. Als innovatieve fabrikant van originele uitrusting en partner van de autofabrikanten spelen wij een beslissende rol bij het stimuleren van deze ontwikkeling. Op deze manier leveren we een belangrijke bijdrage aan de toenemende klimaatneutraliteit van aandrijfoplossingen. Onderzoek en ontwikkeling voor nieuwe innovaties vindt plaats in de originele apparatuur en gaat vervolgens over in serieproductie. Tegelijkertijd stellen wij onze partners in de onafhankelijke onderdelenmarkt in staat om deze transformatie met succes aan te pakken.

E-mobiliteit stelt nieuwe eisen aan de onafhankelijke onderdelenmarkt

Elektromobiliteit is niet meer tegen te houden. In 2035 bedraagt het wereldwijde aantal elektrische voertuigen dat relevant is voor de aftermarket 200 miljoen (Deloitte, IHS Markit World View, 2021). Groothandelaren en onafhankelijke werkplaatsen hebben dus geen andere keuze dan de e-mobiliteit te omarmen - en staan voor grote uitdagingen bij deze verandering van de mobiliteit. Zo vereisen voertuigen met elektrische aandrijvingen andere onderdelen, diensten en ondersteuning. Als partner van de groothandel en vriend van onafhankelijke garages en op basis van onze sterke expertise op het gebied van originele uitrusting, zijn wij ook een aanbieder van uitgebreide oplossingen voor de aftermarket als het gaat om elektromobiliteit.

Uw partner voor alle aspecten van elektromobiliteit

Wij dragen onderdelen en OE-knowhow over aan de onafhankelijke onderdelenmarkt en ondersteunen werkplaatsen en groothandelaren volledig bij de transformatie van mobiliteit. En dit alles uit één enkele bron: Van de juiste reserveonderdelen, intelligente diagnose- en kalibratiemogelijkheden tot effectieve training en product- en montage-informatie. Dit betekent dat we niet alleen een unieke positie innemen, maar dat we vooral onze partners in de aftermarket helpen om aan de toenemende eisen te voldoen. HELLA vereenvoudigt de groothandel en maakt het dagelijkse leven in de werkplaats sneller, winstgevender en toekomstbestendig.

De belangrijkste onderdelen

Werkplaatsen en groothandelaren vinden bij HELLA een breed scala aan onderdelen en systemen voor volledig elektrische voertuigen ("Battery Electric Vehicles” - BEV) uit deze vier hoofdgroepen:

 

  • Elektrische aandrijving: Zet elektrische energie om in mechanische kracht of aandrijving.
  • Energiemanagement: Controleert, meet en optimaliseert de prestaties van het energiesysteem.
  • Thermomanagement: Houdt de temperatuur van de e-motor, vermogenselektronica en andere componenten binnen een optimaal temperatuurbereik
  • Oplaadapparatuur: Hiermee kan het voertuig worden aangesloten op een externe stroomvoorziening om de accu op te laden

 

Groothandelaren en onafhankelijke garages vinden bij HELLA oplossingen nog voordat het probleem zich voordoet. Het HELLA-productassortiment op de aftermarket omvat al meer dan 1500 producten uit de sector e-mobiliteit. En deze trend blijft stijgen.

 

Naast het uitgebreide productaanbod uit de elektronicasector biedt HELLA groothandelaren en onafhankelijke garages een breed scala aan producten voor uiteenlopende toepassingen op het gebied van e-mobiliteit. Van voertuigspecifieke verlichting tot universele producten, remsystemen, diagnose en nog veel meer. En deze trend blijft stijgen.

Hoogspanningskwalificatie: Word een expert op het gebied van elektromobiliteit met de HELLA Academy

Zonder de juiste kwalificaties van de werknemers mogen autowerkplaatsen geen werkzaamheden aan hybride en elektrische auto's verrichten. In geselecteerde landen schept de HELLA Academy met een uitgebreid opleidingsprogramma de voorwaarden voor onafhankelijke autobedrijven: Werkplaatsmedewerkers kunnen deelnemen aan praktische cursussen en webinars om zich te kwalificeren voor professioneel en veilig werken aan voertuigen met hoogspanningssystemen en de onderdelen daarvan.

 

Professioneel opgeleide personen: Deze personen mogen algemene werkzaamheden aan het voertuig uitvoeren die niet rechtstreeks van invloed zijn op het HV-systeem. Dit omvat bijvoorbeeld carrosseriewerkzaamheden, olie- en wielvervanging, werkzaamheden aan het conventionele remsysteem in de buurt van wielnaafmotoren, werkzaamheden naast de HV-leidingen aan de stuurinrichting, verbrandingsmotor, assen, etc. en werkzaamheden aan het conventionele boordnet.

 

Technische kwalificatie voor het werken aan hoogspanningsinstallaties in spanningsloze toestand: Met deze kwalificatie kunnen de specialisten zelfstandig en veilig werken aan spanningsvrije hoogspanningsinstallaties. Dit omvat bijvoorbeeld werkzaamheden aan spanningsvrije HV-systemen en -componenten of activiteiten in de gevaarlijke zone daarvan.

 

Technische kwalificatie voor het werken aan hoogspanningsinstallaties onder spanning: Werkzaamheden waarbij werknemers met lichaamsdelen of gereedschap hoogspanningscomponenten of -onderdelen kunnen aanraken, worden beschouwd als werkzaamheden aan onder spanning staande HV-systemen indien de spanningsvrije toestand niet gewaarborgd is en een elektrisch gevaar niet kan worden uitgesloten. Een succesvolle kwalificatie op dit niveau stelt de specialist in staat zelfstandig en veilig aan hoogspanningsinstallaties te werken. Dit kwalificatieniveau is speciaal gericht op werknemers van werkplaatsen die al over professionele HV-werkplekken beschikken.

Elektromobiliteit in de werkplaats: Ook een kwestie van uitrusting

Een professionele hoogspanningsopleiding voor de werknemers van autowerkplaatsen is een basisvereiste voor het werken aan e-voertuigen en hybride voertuigen. En zonder de juiste werkplaatsuitrusting kunnen elektrische voertuigen niet worden onderhouden of gerepareerd. Deskundigen schatten de investeringskosten om een werkplaats voor de desbetreffende werkzaamheden op te zetten in op meerdere tienduizenden euro’s.