LUCHTMASSASENSOR: HELLA MAAKT HET VERSCHIL

Voertuigspecifieke luchtmassasensoren van HELLA
 

De luchtmassasensor is een kritisch onderdeel van het management van elke verbrandingsmotor (ICE) en levert een belangrijke bijdrage aan het optimaliseren van de prestaties en efficiëntie van de motor. Als de luchtmassasensor defect is of onjuiste waarden oplevert, kan dit tot een aantal ernstige problemen leiden. Een defecte luchtmassasensor moet daarom in een vroeg stadium door garages worden herkend en vervangen. Met een luchtmassasensor van HELLA maken garages een goede keuze.
 

 • OE-knowhow:OE-expertise in elektronica die voortdurend wordt overgedragen aan de onafhankelijke aftermarket
   
 • Betrouwbare en geoptimaliseerde prestaties:Onze luchtmassasensoren zorgen voor optimale prestaties die uw klanten tevreden stellen en uw dagelijkse werk in de garage vereenvoudigen
   
 • Optimale pasvorm:Profiteer van een snelle en efficiënte installatie dankzij luchtmassasensoren die op maat worden gemaakt
   
 • Breed aanbod:Garages vinden het juiste product voor vele toepassingen

Hoe werkt de luchtmassasensor?

De luchtmassasensor wordt gemonteerd in de inlaatpijp tussen het luchtfilterhuis en het inlaatspruitstuk. Hij meet de binnenkomende lucht van de motor, wat cruciaal is voor de tijdsafstelling van het lucht/brandstofmengsel. Hij dient ook als controlepoort voor de functionaliteit van het EGR-systeem. Daarom speelt hij een doorslaggevende rol in moderne verbrandingsmotoren en levert hij een belangrijke bijdrage aan de optimale prestaties en efficiëntie van de motor.

Hoe werkt de luchtmassasensor?

Wanneer moet de luchtmassasensor worden vervangen?

Wanneer moet de luchtmassasensor worden vervangen?

Verkeerde lucht- en temperatuurwaarden die door de sensorleeskop worden geleverd, kunnen een van de redenen zijn. Dit kan onder andere leiden tot vermogensverlies, een hoger brandstofverbruik, een slechte rijervaring en meer uitstoot.
 

Rijden met een defecte luchtmassasensor kan tot een onnauwkeurige injectieregeling leiden, wat een negatief effect heeft op de betrouwbaarheid van andere gerelateerde emissie- en motormanagementcomponenten, zoals het roetfilter, de EGR-klep en de uitlaatsensoren.
 

Daarom is het heel belangrijk om een defecte luchtmassasensor in een vroeg stadium te herkennen en te vervangen door het meest geschikte product voor de desbetreffende toepassing.
 

Het wordt aanbevolen om een vervuilde luchtmassasensor niet te reinigen, maar te vervangen voor een betrouwbaar resultaat op de lange termijn.

Wat HELLA biedt

Garages kunnen vertrouwen op de kwaliteit van HELLA - een van de marktleiders op het gebied van luchtmassasensoren in de onafhankelijke aftermarket. Onze producten vereenvoudigen de dagelijkse werkzaamheden in de garage dankzij een ideale pasvorm en kunnen ook leiden tot geoptimaliseerde prestaties in realtime en een hoge nauwkeurigheid van de meting.
 

Of u nu op zoek bent naar een volledig geassembleerde massa-luchtstroomsensor met geïntegreerde sensor of gewoon een eenvoudige sensorvervangingsoplossing die in de originele behuizing van het voertuig past, met ons brede assortiment voertuigspecifieke massa-luchtstroomsensoren weet u zeker dat u het juiste product gaat vinden.

Wat HELLA biedt

Bespaar uw klanten dure reparaties en vertrouw op de luchtmassasensoren van HELLA!

Met luchtmassasensoren van HELLA profiteert u van een betrouwbare kwaliteit, nauwkeurige montage en een breed scala aan hoogwaardige producten.

MEER INFORMATIE OVER ONZE LUCHTMASSAMETERS

Universele onderdelen - reserveonderdelen die niet voertuigspecifiek zijn

Universele onderdelen - reserveonderdelen die niet voertuigspecifiek zijn

Met de universele onderdelencatalogus kunt u specifiek zoeken naar producten die niet voertuigspecifiek zijn, uit de toepassingsgebieden Verlichting en Elektriciteit/Elektronica.

De focus ligt op de volgende doelgroepen:

 • Vrachtwagens,
 • Aanhangwagens,
 • Landbouwvoertuigen/bouwmachines en
 • Bussen/caravans.
Universele onderdelencatalogus

Voertuigspecifieke reserveonderdelen

Onze online catalogus maakt het gemakkelijk om onderdelen te vinden. Dit betekent dat u bijvoorbeeld het relevante voertuig kunt invoeren aan de hand van onze uitgebreide fabrikantlijst, de typeaanduiding of de motorcode.

En als extra bieden we alle belangrijke productinformatie, zoals

 • onderdeelnummers,
 • installatie-instructies,
 • veiligheidsinformatiebladen en
 • OE-nummers

allemaal tegelijk aan.

Voertuigspecifieke reserveonderdelen

Dit kan ook interessant voor u zijn