Opel Adam - Foutcodes U0077, U0073, U0401 en ABS / ESP-lampje gaat branden

Gegevensblad
FabrikantOpel
VoertuigmodelAdam
Motor1,0i / 1,2i / 1,4i
Bouwjaar2012 - 2019
SymptoomControlelampje ABS / ESP gaat branden

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Bij de Opel Adam worden foutcodes U0077, U0073, U0401 opgeslagen en het controlelampje ABS/ESP gaat sporadisch branden

Het ABS/ESP-lampje kan sporadisch gaan branden op bovengenoemde voertuigen. In het foutgeheugen van de regeleenheid worden foutcodes zoals U0077, U0073, U0401 opgeslagen. De fouten hebben betrekking op communicatieproblemen van de databussystemen.

 

Als eerste maatregel moeten alle systeemcomponenten van de respectieve systemen, de accu en de boordnetvoeding worden gecontroleerd.

 

De werkelijke oorzaak is echter vaak te vinden op het gebied van het ontstekingssysteem, ook al is dat niet direct plausibel.

 

Het wordt aanbevolen de ontstekingsmodule en de bougies te verwijderen en te inspecteren. Na het verwijderen van de bougiestekkers moeten de contacten worden gecontroleerd op corrosie en sporen van brand. De bobine en de rubberen stekkers kunnen ook isolatieschade vertonen.

 

Om dit probleem te verhelpen, dienen de ontstekingsmodule en de bougies te worden vervangen. Na afloop van de reparaties moet het foutgeheugen worden gewist.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.