Bobines

Bobines zijn een centraal onderdeel van het ontstekingssysteem. Ze zetten een hoge spanning op de bougies, waarbij een vonk ontstaat die het mengsel doet ontbranden.

 

De kwaliteit van de bobines wordt onder meer gewaarborgd door een hoge mate van automatisering van de productieprocessen, de toepassing van goede materialen, het aantal wikkeldraden en de hoge temperatuurbestendigheid. HELLA-bobines garanderen zelfs onder extreme omstandigheden een ontsteking en elektromagnetische compatibiliteit met de magneetveldgevoelige elementen van de voertuigelektronica (ECE R10). Door een voortdurende optimalisering van het productassortiment konden vaak voorkomende storingen van in de handel verkrijgbare bobines worden geëlimineerd. Het resultaat is dat de prestaties en de levensduur van de HELLA-serie zijn verbeterd.

Het aanbod omvat meer dan 300 referenties in vele op de markt gevraagde types:

  • Bobines voor installatie met ontstekingsverdeler 
  • Blokbobines (voor enkele of dubbele ontsteking) 
  • Staafbobines
  • Bobinerails 

HELLA biedt een hoge dekking voor een breed scala aan toepassingen. Bruikbaar in Europese, Japanse, Koreaanse en Amerikaanse auto's. Van de Kadett via de Octavia IV tot de SLS AMG. Van de Corolla via de Civic IX tot de Cee'd. Van de F-150 via de Cherokee tot de Corvette.

MEER INFORMATIE OVER ONZE BOBINES

Zoek je een montagehandleiding?

Montage-instructies

Hier vind je de juiste montagehandleiding voor jouw HELLA-product.

 

Voer hier in het zoekveld het artikelnummer van het HELLA-product in, bijv. "1F0 010 186-001". Of zoek gewoon op een bepaalde productnaam, zoals "Luminator X Halogen".

Beknopte informatie als pdf-download

Beknopte informatie als pdf-download

Informatie over diverse producten in één database.

Beknopte informatie

Technische productinformatie

Technische productinformatie

In deze database vind je technische informatie over onze producten en over bepaalde voertuigsystemen – samengesteld door ervaren technici en monteurs.

Technische productinformatie

Elektronica van HELLA - Nothing else.

Jullie weten het beste hoeveel we houden van wat we doen. Dit is ook de motor die ons elke dag aandrijft. Als elektronicaspecialist worden we nooit moe innovaties en megatrends te stimuleren om uw dagelijkse garageleven sneller, winstgevender en toekomstbestendig te maken.