Hyundai IX 35 - Motor start niet | HELLA

Hyundai

IX 35

Bouwjaar: 03/2011

Motor start niet

Startmotor werkt niet

Geen storing in de regeleenheid

Als het bovengenoemde probleem wordt vastgesteld, kan dit worden veroorzaakt door een defecte schakelaar aan het koppelingspedaal.

De schakelaars (Switch Assy-Ignition Lock, afbeelding 1+2) hebben tot taak het starten van de motor te verhinderen als het koppelingspedaal niet of slechts gedeeltelijk is ingetrapt.

De schakelaars kunnen met een diagnose-apparaat (parametercontrole; meetwaardeblokken) of een multimeter worden gecontroleerd.

Oplossing:

Defecte schakelaars vervangen.

De schakelaars bevinden zich aan het koppelingspedaal (afbeelding 3)

  • Schakelaar 1. OE-nr. 938403K000
  • Schakelaar 2. OE-nr. 938402E000

Afbeelding 3

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.