Toyota RAV 4 - Slecht startgedrag na langdurige stilstand van het voertuig

Gegevensblad
FabrikantToyota
VoertuigmodelRAV 4
Bouwjaar2013– 03,2016
Motoren1ZR-FE | 1ZR-FAE | 2ZR-FE | 2ZR-FAE  | 2ZR-FXE | 3ZR-FE | 3ZR-FAE
SymptoomSlecht startgedrag na langdurige stilstand van het voertuig

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Toyota RAV4 - Slecht startgedrag

Bij bovengenoemde voertuigen kan de motor slecht starten na enkele uren stilstand.

Dit kan worden veroorzaakt door defecte injectors. Na een visuele inspectie van de kabelboom en de stekkerverbindingen moet het storingsgeheugen van de motorregeleenheid worden uitgelezen en zo nodig worden gewist. Als er geen andere afwijkingen kunnen worden vastgesteld, is het raadzaam de productiecode op de injectors te controleren. Als de nummercombinatie 0692 is, moeten de injectoren worden vervangen door een gewijzigde variant (23209-39145).


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.