Toyota Aygo - Foutcode P0420, P0300 overslaande ontsteking of motor start slecht

Gegevensblad
FabrikantToyota
VoertuigmodelAygo
Bouwjaar2005– 2012
Motor1,0i (1KR-FE)
FoutcodesP0420 (rendement katalysator) of P0300 of P0301/302/303 (overslaande ontsteking, cilinders 1-3)
SymptoomMotorcontrolelampje licht op | Overslaande ontsteking | Motor start slecht

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Toyota Aygo - Koolaanslag op de bougies

Koolaanslag op de bougies kan bij bovengenoemde voertuigen tot de volgende problemen leiden:

  • Overslaande ontsteking
  • Slecht startgedrag
  • Oplichten van het motorcontrolelampje
  • Foutcodes in het regelapparaat opgeslagen

 

Eerst moet het foutgeheugen van de motorregeleenheid worden uitgelezen. Als hier de foutcodes P0420 (rendement katalysator) of P0300 of P0301/302/303 (overslaande ontsteking, cilinders 1-3) zijn opgeslagen, wijst dit op koolaanslag op de bougies.

 

Om dit probleem te verhelpen, moeten de katalysator en de lambdasonde worden gecontroleerd. Als hier geen storing wordt gevonden, is het raadzaam om bij het daaropvolgende vervangen van de bougies de compressie te controleren. Controleer ook of de juiste motorolie is gebruikt.

 

Na afloop van de werkzaamheden moet het foutgeheugen worden gewist.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.