Toyota Yaris / Verso S - Uitval van de stuurbekrachtiging | HELLA

Toyota

Yaris / Verso S

Bouwjaar Yaris: 11/2010 – 11/2011

Bouwjaar Verso S: 08/2010 – 07/2011

Uitval van de stuurbekrachtiging

Bij de bovengenoemde voertuigen kan uitval van de stuurbekrachtiging optreden.

De oorzaak hiervoor kan gelegen zijn bij een defect relais in het regelapparaat voor de stuurbekrachtiging. Tijdens de productie van het regelapparaat kon onder bepaalde omstandigheden vocht in het relais binnentreden. Dit kan leiden tot een kortsluiting en daardoor tot uitval van de stuurbekrachtiging.

Hierdoor zal de stuurinrichting zwaar werken. Daarnaast wordt de uitval visueel en akoestisch (waarschuwingslampje en waarschuwingstoon) aan de bestuurder weergegeven. Ondanks de uitval van de stuurbekrachtiging blijft het voertuig bestuurbaar.

De autofabrikant heeft dit probleem reeds onderkend en de eigenaren van de betroffen voertuigen op de hoogte gesteld.

In de vakgarage wordt bij de betroffen voertuigen het defecte relais vervangen.

In het garantiesysteem van Toyota wordt de reparatie onder de desbetreffende chassisnummers geregistreerd.

Het is echter aannemelijk dat dit probleem om diverse redenen niet bij alle voertuigen is gecontroleerd of verholpen.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.