Toyota Auris, Corolla - Geklapper bij de wielrem van de vooras | HELLA PAGID

Toyota

Auris, Corolla

Alle modellen met 15-inch voorrem

Geklapper bij de wielrem van de vooras

Bij de bovengenoemde voertuigmodellen kan bij het rijden over ongelijke wegen geklapper optreden bij de wielrem van de vooras. Als het rempedaal licht wordt ingedrukt, verdwijnt het geluid.

Dit probleem kan worden veroorzaakt door de constructie van de remklauwhouder. De autofabrikant biedt voor deze gevallen gewijzigde remklauwhouders met gewijzigde geleidepennen en stofhoezen.

Afstelmaatregel

Visuele controle uitvoeren. Remsysteem van de vooras op beschadigingen, correcte werking, overmatige vervuiling of slijtage controleren. De wielrem zo nodig voor een verdere controle deels demonteren. Als er geen gebreken kunnen worden vastgesteld, moeten de remklauwhouders worden gecontroleerd en zo nodig door de gewijzigde onderdelensets worden vervangen.

De ombouw is herkenbaar aan de gewijzigde geleidepen met bus. (Afbeelding)

Neem in dit verband ook altijd de onderhouds- en reparatie-instructies van de voertuigfabrikant in acht!

Opmerking

Het probleem kan optreden bij de volgende voertuigen.

Modelcodes: NDE180, NRE180, NRE185, WWE185, ZRE181, ZRE182, ZRE185 en ZWE186

Voor het verhelpen van het probleem biedt de voertuigfabrikant in het kader van een afstelmaatregel de volgende OE-reserveonderdelen aan:

  • Remklauwhouder 47721-09560

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.