Ford Focus - Storing in de instrumentengroep

Gegevensblad
FabrikantFord
VoertuigmodelFocus 1,6i 16V
Bouwjaar2006 - 2010
SymptoomOngecontroleerde uitval van alle displays en controlelampjes in de instrumentengroep

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Ford Focus 1.6i 16V - Uitval van de instrumentengroep

Indien bij bovengenoemde voertuigmodellen naast het uitvallen van de displays in de instrumentengroep ook een gelijktijdig slecht acceleratiegedrag wordt geconstateerd, kan een defecte kabelboom in de buurt van de rechter A-stijl een oorzaak zijn. Bij de stekkerverbindingen van de kabelboom naar het dashboard kunnen contactweerstanden optreden die deze storing veroorzaken.

Daarnaast kunnen de volgende symptomen optreden:

  • Vermogensverlies
  • Slecht startgedrag
  • Startmotor werkt tijdelijk niet
  • Sporadisch oplichten van alle controlelampjes in de instrumentengroep
  • Door het contact uit en aan te zetten, kan het defect voor korte tijd worden verholpen

 

Als bij de storingsdiagnose andere oorzaken al zijn uitgesloten, moeten de kabelboom en de stekkerverbindingen gecontroleerd en zo nodig gerepareerd of vervangen worden.

Instructie

Neem hierbij de reparatievoorschriften van de voertuigfabrikant in acht!


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.