Hyundai Getz - Haperende motor en onregelmatig stationair toerental | HELLA

Hyundai

Getz

Bouwjaar: 2002 tot 2005

Alle modellen met 1.1 l motor

Haperende motor en onregelmatig stationair toerental.

Als bij deze auto's wordt geklaagd over de hierboven genoemde storing, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een verontreinigde vrijloopregelaar. Door koolstofafzettingen op/in de vrijloopregelaar kunnen de door de motorbediening afgegeven waarden voor de regeling van de vrijloop niet meer mechanisch worden ingesteld.

De vrijloopregelaar kan worden behandeld met een geschikt reinigingsmiddel om de storing te verhelpen. Ook onderdelen/aggregaten in de omgeving van de regelaar (die mogelijk hebben bijgedragen aan het ontstaan van de storingsoorzaak) moeten visueel worden gecontroleerd op vuilafzettingen (bijv. ontluchting van de krukaskamer, slangen, etc.).

Bij sterk vervuilde aggregaten wordt aangeraden deze te vervangen, omdat er beschadigingen kunnen ontstaan bij het reinigen, waardoor een probleemloze werking van de motor niet langer kan worden gegarandeerd.Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.