Hyundai i20 geluiden uit de motorruimte

Gegevensblad
FabrikantHyundai
Voertuigmodeli20
Motoralle benzinemotoren
Bouwjaar2009 - 2012
Symptomenmechanische geluiden uit de motorruimte

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Hyundai i20 motorgeluiden of mechanische geluiden in de motorruimte

Worden bij bovengenoemde voertuigen mechanische geluiden uit de motorruimte waargenomen, dan moet bijzondere aandacht worden besteed aan de koelvloeistofpomp. Een voortijdig "versleten" lager kan de oorzaak van het lawaai zijn.

 

Om de situatie te verhelpen en verdere schade te voorkomen, moet een nieuwe koelvloeistofpomp worden geïnstalleerd, samen met een aangepaste riemschijf. Het wordt aanbevolen om tegelijkertijd de aandrijfriem van de pomp te vervangen. 

Tip

Tijdens de algemene onderhoudswerkzaamheden is het raadzaam de koelvloeistofpomp te controleren op lekken en geluiden, en deze zo nodig te vervangen.


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.