Hyundai Terracan - Motor gaat in noodloop | HELLA

Hyundai

Terracan

Bouwjaar: 2001-2006

Motor: 2,9 CRDi

Motor gaat in noodloop

Lucht in het koelsysteem

Wanneer bij de bovengenoemde voertuigen de motor in noodloop gaat, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een te laag koelvloeistofpeil en/of door lucht in het koelsysteem.

Verschijnsel:

Tijdens het rijden kan de motor plotseling vermogen verliezen of reageert hij niet meer als er gas wordt gegeven. De koelvloeistoftemperatuurmeter staat daarbij meestal in het normale gebied.

Mogelijke oorzaak:

Er zit te weinig koelvloeistof in het koelsysteem. Daarbij is het echter mogelijk dat het expansievat voldoende is gevuld. Als de dop van het thermostaathuis wordt losgeschroefd, wordt geconstateerd dat het koelvloeistofpeil zich een paar centimeter onder de overloopslang bevindt. De temperatuurvoeler (foto) ligt niet meer in het water. Het motorregelapparaat schakelt de motor om op noodloop.

Oplossing:

Om dit probleem op te lossen, moet het koelsysteem worden gevuld en gecontroleerd en moet de dop worden vervangen.


1

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.