Hyundai Terracan - Motor gaat in noodloop | HELLA

Hyundai

Terracan

Bouwjaar: 2001-2006

Motor: 2,9 CRDi

Motor gaat in noodloop

Lucht in het koelsysteem

Wanneer bij de bovengenoemde voertuigen de motor in noodloop gaat, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een te laag koelvloeistofpeil en/of door lucht in het koelsysteem.

Verschijnsel:

Tijdens het rijden kan de motor plotseling vermogen verliezen of reageert hij niet meer als er gas wordt gegeven. De koelvloeistoftemperatuurmeter staat daarbij meestal in het normale gebied.

Mogelijke oorzaak:

Er zit te weinig koelvloeistof in het koelsysteem. Daarbij is het echter mogelijk dat het expansievat voldoende is gevuld. Als de dop van het thermostaathuis wordt losgeschroefd, wordt geconstateerd dat het koelvloeistofpeil zich een paar centimeter onder de overloopslang bevindt. De temperatuurvoeler (foto) ligt niet meer in het water. Het motorregelapparaat schakelt de motor om op noodloop.

Oplossing:

Om dit probleem op te lossen, moet het koelsysteem worden gevuld en gecontroleerd en moet de dop worden vervangen.


1

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.