Hyundai Tucson - Geluiden bij volle stuuruitslag

Gegevensblad
FabrikantHyundai
VoertuigmodelTucson
Bouwjaar2004 - 2010
SymptoomGeluiden bij volle stuuruitslag

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Geluiden bij manoeuvreren/inparkeren

Bij bovengenoemde voertuigen kunnen er krakende en/of klakkende geluiden optreden bij het manoeuvreren/inparkeren of rijden over hobbels. Het zoeken naar oorzaken is soms zeer complex.

 

Bij het opsporen van de oorzaken moeten de volgende onderdelen worden gecontroleerd:

 

  • Stuurkolom/stuuras/stuurlager (speling/los/versleten)
  • Vooras
  • Stabilisator/spoorstangen/draagarmen/dwarsgeplaatste wieldraagarmen (kogelkoppen, bussen; rubber lagers los, beschadigd, versleten)
  • Aandrijfassen (speling/binnendringend water/hulzen/lagers)
  • Veerpoot (veerpootlagers/koppelstangen beschadigd, versleten)
  • Stuurinrichting (spoorstangen beschadigd/versleten, speling in stuurhuis)
  • Wiellager/wielbouten (los/beschadigd)

Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.