Ford Alle modellen met achteras-schijfremsysteem - Onderhoudsinstructies voor het terugstellen van de remzuigers | HELLA PAGID

Ford

Alle modellen met achteras-

schijfremsysteem

Onderhoudsinstructies voor het terugstellen van de remzuigers

Bij het terugstellen van de remzuigers (bijv. bij vervanging van de remblokken)

van het achteras-schijfremsysteem van Ford motorvoertuigen moet zorgvuldig te werk worden gegaan.

De zuigers van de tot nu toe bekende remklauwen worden teruggesteld door draaien met de klok mee.

Bij remklauwen van de voertuigmodellen Focus en Galaxy (vanaf bouwjaar 2004) wordt de zuiger van de rechter rem met de klok mee teruggedraaid en de zuiger van de linker rem tegen de klok in.

Benodigd gereedschap:

  • stelgereedschap met een tweede spindel

(linkse schroefdraad)

of

  • gereedschap met vrij draaiende adapterplaten.

Hier wordt de spindel gebruikt om druk uit te oefenen. De zuiger wordt gedraaid met een steeksleutel op de adapterplaat.

Opmerking

Door het gebruik van het juiste gereedschap wordt beschadiging van de remklauw voorkomen!

Neem in dit verband de reparatie-instructies van de voertuigfabrikant in acht.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.