Ford Focus C-Max - Alle modellen met ABS/ESP | HELLA PAGID

Ford Focus

Model: C-Max 1,6 16V TDCI

Bouwjaar: vanaf 2006

Alle modellen met ABS/ESP

ABS-waarschuwingslamp brandt

Storingscode: C1288

Druksensor

Stroomkring defect

Als de bovengenoemde storing in combinatie met een brandende ABS-waarschuwingslamp wordt vastgesteld, wordt dit mogelijk veroorzaakt door de remdruksensor.

De druksensor meet de remdruk in het hydraulische systeem en geeft deze waarde door aan de regeleenheid. Als bij de analyse van het signaal een fout wordt gemaakt, wordt er een storing in de regeleenheid opgeslagen. Omdat direct op de sensor geen meting mogelijk is, controleert u in dit geval eerst de spanningsvoorziening en randapparatuur van het ABS-systeem. Als alle meetwaarden aan de normwaarden voldoen, moet de druksensor worden vervangen.

Reparatie-instructie

De druksensor is in de hydraulische eenheid van de ABS geïntegreerd en kan niet afzonderlijk worden vervangen.

In geval van schade moet derhalve de gehele eenheid worden vervangen.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.