Ford Focus - Problemen bij bi-xenonkoplampen met bochtverlichting

Gegevensblad
FabrikantFord
VoertuigmodelFocus MK3 (DYB)
Bouwjaar2010 - 2018
SymptoomDiverse problemen bij bi-xenonkoplampen met bochtverlichting

Belangrijke veiligheidsaanwijzing De technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Ford Focus MK3 - Een kabelbreuk in de koplamp kan tot verschillende problemen leiden

Een kabelbreuk in de koplamp van de hierboven genoemde voertuigen kan tot diverse problemen leiden:

  • Grootlicht gaat niet aan
  • Koplamp zwaait heen en weer en gaat in foutpositie
  • Koplamp kan niet worden afgesteld
  • "Foutmelding koplamp " in de instrumentengroep
  • Foutcode in het foutgeheugen (bijv. B14D9)

Kabelbreuk op de printplaten in de koplamp zijn een mogelijke oorzaak. Om dit probleem te verhelpen, moet de koplamp worden gedemonteerd en gerepareerd. Nadat de achterste afdekking op de koplamp is verwijderd, is er vrij zicht op de interne bedrading of printplaat (zie afbeelding). De printplaat beweegt mee met de koplampeenheid tijdens de bochtverlichtingsfunctie. Hierdoor kunnen de kabels bij de stekker van de printplaat breken. Om dit te verhelpen, kunnen de kabels worden verlengd, van nieuwe contacten voorzien en de stekker worden vervangen.

AANWIJZING

Voor een betere toegang tot de printplaten moet de "xenon-brander" tijdens de reparatie worden verwijderd.


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.