Volkswagen Up / Seat Mii - Slechte start van de motor: Foutcode 4629

Gegevensblad
FabrikantSeat/ Volkswagen
VoertuigmodelMii / Up
MotorAlle modellen
Bouwjaar2012 - 2019
SymptoomMotor start slecht

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Motor start pas na een lang startproces

Als de bovengenoemde voertuigen startproblemen ondervinden, kan dit verschillende oorzaken hebben. Vaak start de motor pas als de starter (startmotor) langer dan 10 seconden wordt bediend. Soms zijn meerdere starts nodig om de motor te starten.

 

Als eerste moet het storingsgeheugen worden uitgelezen. Foutcode 4629 (hoofdrelais opent te vroeg) kan hier zijn opgeslagen. (Afb. 1) Dit doet het vermoeden rijzen dat er een relais defect is. De relais zijn vrij gemakkelijk bereikbaar na het verwijderen van de linker afdekking op het dashboard. (Afb. 2) Met behulp van een relaisschema moet de positie van het (de) hoofdrelais(s) worden bepaald (Afb. 3). Een van de relais regelt de brandstofpomp. Als het relais defect is, zou dat kunnen verklaren waarom de motor niet start.

 

Een andere oorzaak kan een zwakke accu zijn. Tijdens het starten daalt de boordspanning onder de drempel, waarbij het brandstofpomprelais sluit. De motor start dus pas als de boordspanning weer stijgt. In dit geval volstaat het de accu van het voertuig te vervangen.

 

In laatste instantie kan een software-update worden overwogen.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van het document, ook gedeeltelijk, is enkel met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits vermelding van de bron toegestaan. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.