Seat Ateca - Geluid in de buurt van de voorportieren

Gegevensblad
FabrikantSeat
VoertuigmodelAteca
Chassisnr.t/m …6570059
Bouwjaar2016
Symptoomrammelend geluid in de buurt van de voorportieren .

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Seat Ateca Geluid in de buurt van de voorportieren met instructies en advies

In dit reparatiegeval klaagt de klant over een rammelend geluid in de buurt van de voorportieren.

 

Foutopsporing: Probleemoplossing wees uit dat het geluid niet optreedt wanneer de deuropenerhendel licht wordt ingedrukt.

 

In dit geval is de oorzaak van het geluid dat de verbinding tussen de kabelnippel (ontgrendelingskabel, zie foto, pijl) en de bevestiging van de deuropener te veel speling in de houder heeft.

 

Oplossing:

  • de binnenbekleding van het voorportier demonteren volgens de instructies van de voertuigfabrikant.
  • de ontgrendelingskabel demonteren en de binnenkabel op de kabelnippel 180° tegen de wijzers van de klok in draaien (zie foto).
  • de ontgrendelingskabel en de binnenbekleding van de voordeur weer in omgekeerde volgorde monteren.

 

Daarna moet een testrit worden uitgevoerd om de reparatiemaatregel te controleren.

Reparatie-instructie!

Houd er rekening mee dat deze werkzaamheden alleen door een geautoriseerde vakgarage mogen worden uitgevoerd en dat de reparatie- en onderhoudsvoorschriften van de voertuigfabrikant in acht moeten worden genomen!


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.