Toyota C-HR: Motorcontrolelampje gaat branden

Gegevensblad
FabrikantToyota
VoertuigmodelC-HR
Motor1,2i
Motorcode8NR-FTS
Bouwjaar2016 - 24-7-2018
SymptoomMotorcontrolelampje gaat branden

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Het motorcontrolelampje brandt en de foutcodes P0300 tot P0304 zijn opgeslagen in de regeleenheid

Bij bovengenoemde voertuigen met een start-/stopsysteem kan het motorcontrolelampje abrupt gaan branden. Tegelijkertijd kan er vermogensverlies optreden. Foutcodes P0300 / P301 / P302 / P0303 / P0304 (overslaande ontsteking cilinder 1-4) kunnen opgeslagen zijn in de regeleenheid.

Mogelijke oorzaken zijn een "softwarefout" in de motorbesturing en defecte bobines.

Om dit te verhelpen, is het raadzaam om eerst de productienummers van de bobines af te lezen. Als de nummers vóór de viercijferige code 8208 liggen, moeten de bobines worden vervangen. Bovendien moet worden gecontroleerd in hoeverre er een software-update beschikbaar is voor de motorbesturing.

Een software-update kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd via Hella-Gutmann macsRemote Services of een diagnoseapparaat uit de Mega-Macs-serie dat tot pass-thru in staat is. Bovendien is een geregistreerde toegang tot het onlineportaal van de voertuigfabrikant vereist. Als er geen geschikte apparatuur beschikbaar is, neem dan contact op met een geautoriseerde vakgarage.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.