Peugeot 207 en Citroën C3 Picasso - Uitval van de stuurbekrachtiging

Gegevensblad
FabrikantPeugeot | Citroën
Voertuigmodel207 | C3 Picasso
Bouwjaar2006 - 2012
SymptoomUitval van de elektrische stuurbekrachtiging | Verlies van bekrachtiging tijdens het manoeuvreren | Trillen en schokken van het stuurwiel | Waarschuwingslampje of melding van de stuurbekrachtiging

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door Faurecia Clarion Electronics ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Uitval van de stuurbekrachtiging bij de Peugeot 207 en Citroën C3 Picasso

Als de hierboven beschreven symptomen optreden bij de bovengenoemde voertuigen, is het zeer waarschijnlijk dat het probleem te maken heeft met de regeleenheid van de elektrische stuurbekrachtiging (afbeelding 1).

De weergegeven fouten zijn reeds aanwezig wanneer het voertuig wordt gestart.

Om de oorzaak van de symptomen te bevestigen, kunt u met het diagnoseapparaat naar de volgende foutcodes zoeken:

  • P0606: Intern defect: niet gekarakteriseerd
  • C1404: Storing in servo van de elektrische stuurbekrachtiging
  • C1414: Motorfout van de elektrische stuurbekrachtiging
  • C1415: Te hoge spanning in de motor van de elektrische stuurbekrachtiging

 

Als deze fouten optreden, is het zeer waarschijnlijk dat de elektronische regeleenheid van de stuurbekrachtiging de oorzaak van het probleem is.

Dankzij de samenwerking tussen Faurecia Clarion Electronics en HELLA kunnen wij uw de regeleenheid van de stuurbekrachtiging zeer snel repareren, tegen een prijs die ver onder die van een nieuw onderdeel ligt.

Let op: we repareren momenteel alleen modellen met 4 tanden (afbeelding 2).


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.