Mercedes GLE / GLS - Verkeerd geïnstalleerde condenswaterafvoerslangen leiden tot elektronische storingen

Gegevensblad
FabrikantMercedes-Benz
VoertuigmodelGLE | GLS (167)
Bouwjaar2018 - 2021
SymptoomCondenswater leidt tot elektronische storingen

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Terugroepactie: condenswater leidt tot kortsluitingen

Bij bovengenoemde voertuigen kunnen verkeerd geïnstalleerde condenswaterafvoerslangen van de airconditioning diverse elektronische problemen veroorzaken. Als onjuist afgevoerd condenswater in het interieur van het voertuig in contact komt met elektrische componenten, kan dit leiden tot lekstromen en/of kortsluiting.

Hierdoor kunnen bijvoorbeeld het vergrendelingssysteem van de auto en/of het noodoproepsysteem eCall uitvallen. Indien nodig wordt het noodloopprogramma van de motor geactiveerd.

Het probleem is al onderkend door de autofabrikant en opgepakt in de vorm van een terugroepactie (8392005/8391109).
Toch is het mogelijk dat nog niet alle wereldwijd getroffen voertuigen zijn "bijgewerkt" (correcte installatie van de condenswaterslangen).

Als voertuigen met de betreffende problemen zich in de werkplaats melden, controleer dan aan hand van deze informatie of de terugroepactie al is uitgevoerd. Neem indien nodig contact op met de autofabrikant of een door de fabrikant erkende werkplaats.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.