BMW 2-serie Active Tourer - Uitval van verschillende systemen in verband met multifunctioneel stuurwiel

Gegevensblad
FabrikantBMW
Voertuigmodel2-serie Active Tourer (F45)
MotorAlles
Bouwjaar2014 - 2017
SymptoomUitval van diverse systemen door problemen met het multifunctionele stuurwiel

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Systeemuitval of storingen en foutcode 030410

Bij de bovengenoemde voertuigen kunnen diverse uitvallen/storingen (cruisecontrol, versnellingspook) optreden in verband met het multifunctionele stuurwiel.
De foutmelding "cruise control failed" (storing cruise control) kan in de instrumentengroep verschijnen. Bovendien kan foutcode 030410 (MFL LIN slave) worden opgeslagen in de regeleenheid.

Dit kan worden veroorzaakt door een slecht contact tussen de spiraalveer van het stuurwiel en de meervoudige stekker van de kabelboom van het stuurwiel.

Om dit probleem te verhelpen, dienen de spiraalveer en de kabelboom van het stuurwiel te worden vervangen. Wij raden u aan contact op te nemen met de autofabrikant of een erkende BMW-werkplaats.

AANWIJZINGEN

Deze informatie kan ook van toepassing zijn op andere BMW-modellen.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.