Opel Meriva B - Uitval BCM: het voertuig start niet, het controlelampje van de startonderbreker brandt

Gegevensblad
FabrikantOpel
VoertuigmodelMervia B
Bouwjaar2014 - 2017
SymptoomVoertuig start niet | Controlelampje van de startonderbreker brandt | Geen communicatie met BCM mogelijk | Storing van de startonderbreker | Melding «Startonderbreker» actief | Sleutels defect | Sleutels kunnen niet geprogrammeerd worden | Ongeldige veiligheidscode

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door Faurecia Clarion Electronics ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Storing BCM (Body Control Module) / regeleenheid elektrisch systeem

De hierboven beschreven symptomen houden meestal verband met een storing in de BCM (Body Control Module) van het voertuig.
 

Om de oorsprong van de symptomen te bevestigen, kunt u met het diagnoseapparaat naar de volgende foutcodes zoeken:

  • B101D: Hardware elektr. regeleenheid
  • B3057: Veiligheidscode - Niet geprogrammeerd
  • B3114: Sleutel met afstandsbediening 1 - Ongeldige gegevens
  • B3115: Sleutel met afstandsbediening 2 - Ongeldige gegevens
  • B3925: Onjuiste omgevingscode HVAC-regeleenheid ontvangen - Storing
  • B3935: Identificatie van de transponder - Storing

 

Deze storingen treden meestal sporadisch op en het loskoppelen/opnieuw aansluiten van de accu kan de symptomen tijdelijk verhelpen. Na verloop van tijd treden de symptomen steeds vaker op, totdat het voertuig in de meeste gevallen helemaal niet meer start, zelfs niet als de accu wordt losgekoppeld.
 

Dankzij de samenwerking tussen Faurecia Clarion Electronics en HELLA kunnen wij u een reparatie van uw defecte BCM aanbieden, waarbij de defecte onderdelen die verantwoordelijk zijn voor de storing worden vervangen. De reparatie kan zeer snel en tegen een fractie van de kosten van een nieuw onderdeel worden uitgevoerd.
 

Belangrijke informatie:

  • Na reparatie wordt de BCM naar u teruggestuurd als een niet-geconfigureerd onderdeel en moet deze worden geconfigureerd als een nieuw onderdeel met behulp van de Opel PLC-tool om updates, configuraties en leerprocessen uit te voeren.
  • Momenteel kunnen alleen de twee referenties 39013500 en 39013501 (afbeelding 1 & afbeelding 2) worden bewerkt.

Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.