Hyundai Tucson - Motorkap gaat open tijdens het rijden / waarschuwingslampje motorkap brandt niet

Gegevensblad
FabrikantHyundai
VoertuigmodelTucson (TL)
Bouwjaar2015 - 2020
SymptoomMotorkapvergrendeling defect / waarschuwingslampje motorkap brandt niet

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Waarschuwingslampje motorkap brandt niet / motorkapvergrendeling is defect

Bij bovengenoemde voertuigen kunnen zich twee storingen voordoen in verband met de motorkapvergrendeling:

Omdat de veiligheidsvergrendeling tijdens het rijden van de haak kan loskomen, is het mogelijk dat de motorkap plotseling opengaat. Dit geldt voor auto's die zijn gebouwd tussen 2015 en maart 2016. Om dit te verhelpen, moet er een gewijzigde motorkapvergrendeling worden ingebouwd.

Een andere storing die zich kan voordoen, betreft de werking van het waarschuwingslampje voor de motorkap. Bij sommige voertuigen gaat dit niet branden, ook al is de motorkap open of niet goed vergrendeld. In dit geval kan een software-update van de instrumentenpaneelmodule de situatie verhelpen. Wij raden u aan hiervoor contact op te nemen met een Hyundai-werkplaats.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.