Hyundai Santa FE - Foutcode C1274, ABS defect

Gegevensblad
FabrikantHyundai
VoertuigmodelSanta FE
MotorAlle modellen
Bouwjaar2002 - 2006
SymptoomFoutcode C1274 - "Storing acceleratiesensor"; antiblokkeersysteem (ABS) defect; ABS-lampje brandt

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Hyundai Santa FE - Foutcode C1274 - "Storing acceleratiesensor”

Als het bovengenoemde defect / de foutcode wordt gedetecteerd, kan dit ook door een defecte ABS-sensorring worden veroorzaakt. De ABS-regeleenheid vergelijkt en evalueert voortdurend de waarden van de acceleratiesensor en de wieltoerentalsensoren. Indien de bovengenoemde foutcode in de regeleenheid wordt opgeslagen, kan dit ook een onaannemelijkheid van de parameters betekenen.

 

Een mogelijke oorzaak zou in dit geval een gebroken ABS-sensorring op de aandrijfas kunnen zijn. Een defect signaal wordt van de wieltoerentalsensor doorgegeven aan de regeleenheid op de betreffende as. In dat geval moet tijdens de diagnose een signaalvergelijking van alle wieltoerentalsensoren worden uitgevoerd.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.