VW Up / Seat Mii / Skoda Citigo - onvoldoende motorvermogen

Gegevensblad
FabrikantVW | Seat | Skoda
VoertuigmodelUp | Mii | Citigo
Motor1,0 MPI
MotorcodeCHYA
Bouwjaar2011 - 2016
SymptoomOnvoldoende motorvermogen
FoutcodesP0010 | P0016 | P0088 | P0341

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Onvoldoende motorvermogen: Foutcodes P0010, P0016, P0088, P0341 in de regeleenheid opgeslagen

Bij bovengenoemde voertuigen kan het voorkomen dat de motor onvoldoende vermogen
levert. In het storingsgeheugen zijn vaak de foutcodes P0010, P0016, P0088, P0341 opgeslagen. Deze verwijzen naar de variabele kleptiming of krukas-/nokkenaspositie.

Naast de klassieke foutenoorzaken met betrekking tot de distributieriem, moet bijzondere aandacht worden besteed aan de oliedrukklep van de variabele nokkenasregeling (zie afbeelding). Verstopping of verontreiniging door koolafzetting van de olieboringen kunnen bovengenoemde symptomen veroorzaken. Deze dragen meestal bij aan een slechte nokkenasregeling.

Om dit te verhelpen, kan de oliedrukklep van de nokkenasregeling worden gereinigd. In sommige gevallen is een directe vervanging een betere oplossing. Het is raadzaam om ook het gebied rondom de olieboring in de cilinderkop te inspecteren en te controleren op vervuiling.

Met behulp van een diagnoseapparaat (bijv. Hella Gutmann mega macs X) moet het storingsgeheugen worden gewist. Tot slot moet er een proefrit worden gemaakt.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.