Nissan Juke - Motorcontrolelampje brandt: Foutcode P0603

Gegevensblad
FabrikantNissan
VoertuigmodelJuke (F15)
MotorBenzine
Bouwjaar2010 - 2020
SymptoomMotorcontrolelampje brandt: Foutcode P0603

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Motorcontrolelampje van de Nissan Juke brandt

Als het motorcontrolelampje gaat branden bij de bovengenoemde voertuigen en de foutcode P0603 is opgeslagen in het foutgeheugen, zijn er verschillende mogelijke oorzaken:

  • Losse of defecte accuklemmen
  • Accu bijna leeg
  • Storing in de dynamo
  • Power Control Module (PCM) defect

Als eerste maatregel moeten alle systeemrelevante elektrische onderdelen worden gecontroleerd, inclusief de spanningsvoorziening, elektrische aansluitingen en massapunten.
Als er geen fout wordt gedetecteerd, hoeft de besturingseenheid niet onmiddellijk te worden vervangen. Het is mogelijk dat de accu in korte tijd meerdere keren is losgekoppeld en weer aangesloten. Hierdoor werd het motorcontrolelampje geactiveerd. Het is raadzaam om het storingsgeheugen te wissen en een uitgebreide testrit uit te voeren. Als het motorcontrolelampje uit blijft, kan er van worden uitgegaan dat het probleem is opgelost.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.