Volkswagen Transporter T6 - Geluid bij lage buitentemperaturen

Gegevensblad
FabrikantVolkswagen
VoertuigmodelTransporter T6
Motor2,0-liter diesel
MotorcodeCXEB/CXFA/CXHA/CXGA/CXGB/CXGC/CXHB
Bouwjaar2015 - 2017
SymptoomGeluid bij lage buitentemperaturen

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Geluid bij koude motor en lage buitentemperaturen

Bij de bovengenoemde voertuigen kunnen zich bij een koude motor en lage buitentemperaturen niet-specifieke, ratelende geluiden voordoen. Het geluid verdwijnt bij normale bedrijfstemperatuur. Dit kan worden veroorzaakt door het twee-massa-vliegwiel.

 

Om andere oorzaken uit te sluiten, controleert u de motor- en transmissieophanging en andere onderdelen (die het geluid kunnen veroorzaken). Bovendien moet het foutgeheugen van de motorregeleenheid worden uitgelezen.  Als er geen fout wordt gedetecteerd, moet een software-update van de motorregeleenheid worden uitgevoerd. De gewijzigde karakteristieke waarden kunnen ertoe bijdragen dat de geluiden niet meer voorkomen.

 

Wij raden u aan in ieder geval contact op te nemen met een VW-werkplaats.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.