VW Beetle - Parkeerhulp werkt niet

Gegevensblad
FabrikantVolkswagen
VoertuigmodelBeetle (5C)
Bouwjaar2011 - 2019
SymptoomStoring achteruitrijwaarschuwing / parkeerhulp

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Parkeerhulp werkt niet

Bij de hierboven genoemde voertuigen kan het achteruitrijwaarschuwingssysteem (parkeerhulp) plotseling uitvallen. Op het display verschijnt de foutmelding "Systeem niet beschikbaar". Vaak werkt de "start/stop"-functie ook niet meer.

In dit geval ligt de oorzaak niet noodzakelijkerwijs bij de software of de elektronische componenten. Controleer eerst de zekeringen in de zekeringkast in de voetenruimte van de bestuurder (afb. 1).
In de meeste gevallen is de zekering voor de elektrisch verwarmde watersproeiers van de ruitenwissers defect (afb. 2). Dit wordt veroorzaakt door kortsluiting van het verwarmingselement van de watersproeier voor de ruitenwissers, zodat niet alleen de zekering, maar ook de sproeiers moeten worden vervangen.

Na het vervangen van de onderdelen werken zowel de parkeerhulp als de "start/stop"-functie weer.

Deze informatie kan ook van toepassing zijn op andere Volkswagen-modellen.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.