Mercedes C-Klasse - Storing van de parkeerhulp: Piepen zonder reden

Gegevensblad
FabrikantMercedes
VoertuigmodelC-klasse (205)
MotorAlle modellen
Bouwjaar2014 - 
SymptoomStoring van de parkeerhulp

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Activering van de parkeerhulp zonder duidelijke reden

Bij bovengenoemde voertuigen kan het gebeuren dat de parkeerhulp van het voertuig zonder duidelijke reden wordt geactiveerd. Dit betekent dat de waarschuwingsfunctie zonder aanwezig obstakel wordt geactiveerd. Bovendien kan de werking van de parkeerhulp volledig verstoord zijn.

 

Tegelijkertijd worden bijvoorbeeld de volgende codes in het foutgeheugen opgeslagen: B125823 / B124409 / B125D23 / B124E09 / B125809

 

De storing kan worden veroorzaakt door het binnendringen van vocht in de kabelboom van de parkeerhulp aan de voorzijde (meervoudige stekker).

 

Om dit probleem te verhelpen, moet de meervoudige stekker worden gecontroleerd en zo nodig worden gerepareerd. De voertuigfabrikant biedt hiervoor een reparatieset (A2055403488) en een afdichting (A0009829110) aan.

 

Na afloop van de reparatie is het raadzaam het foutgeheugen te wissen.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van het document, ook gedeeltelijk, is enkel met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits vermelding van de bron toegestaan. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.