Suzuki Across - waarschuwing hybride systeem

Gegevensblad
FabrikantSuzuki
VoertuigmodelAcross
MotorAlle modellen met hybride aandrijvingen
Bouwjaar2020
SymptoomWaarschuwing hybride systeem

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Waarschuwing "Hybrid system error" foutcode P1CCC

Bij de bovengenoemde voertuigen kan een waarschuwing met betrekking tot het hybride systeem worden weergegeven. In de instrumentengroep verschijnt de foutmelding: "Storing in het boordnet, spanningsomvormer". Het systeem vraagt u het voertuig tot stilstand te brengen. Vaak wordt dan de code P1CCC opgeslagen in het foutgeheugen (defecte massaverbinding).

Dit kan worden veroorzaakt door ongeschikte bevestigingsbouten van de DC/DC-omvormer. Dit leidt tot hoge contactweerstanden met bijbehorende foutmeldingen.

Om dit te verhelpen, moeten de 4 bouten (A) worden vervangen door gewijzigde varianten (T9011-908C9-200).

Controleer of de bouten stevig vastzitten en tekenen van corrosie vertonen.

AANWIJZINGEN

Let op, hoogspanning:
Houd er in dit verband rekening mee dat de werkzaamheden alleen mogen worden uitgevoerd door een erkende vakwerkplaats en gekwalificeerd personeel. De reparatie-, onderhouds- en veiligheidsvoorschriften van de voertuigfabrikant moeten worden opgevolgd!


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.