Toyota Yaris Hybrid - Hybride systeem schakelt uit in plaats van over te schakelen in het noodloopprogramma

Gegevensblad
FabrikantToyota
VoertuigmodelYaris Hybrid
Motor1,5i 12V HSD
MotorcodeM 15A-FXE
Bouwjaar07,2020 - 11,2020
SymptoomHybride systeem schakelt uit

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Hybride systeem schakelt abrupt uit

Bij bovengenoemde voertuigen kan bij het plotseling accelereren van het voertuig het hybride systeem abrupt uitschakelen in plaats van over te schakelen naar de noodmodus.

Tijdens sterke acceleratie kan er tijdelijk slip optreden in de ingangsdemper van de hybride transmissie.
Door een softwarefout in de hybride regeleenheid kan dit ertoe leiden dat het hybride systeem wordt uitgeschakeld. De autofabrikant heeft het probleem onderkend en biedt een software-update als oplossing (voor voertuigen gebouwd tussen 07-07-2020 en 13-11-2020). De maatregel heeft de code "22SMD-092" en staat vermeld in het garantiesysteem.

Een software-update kan eventueel worden uitgevoerd via Hella-Gutmann macsRemote Services of een diagnoseapparaat uit de mega-macs-serie dat geschikt is voor PassThru. Bovendien is een geregistreerde toegang tot het online-portaal van de voertuigfabrikant vereist. Als er geen geschikte apparatuur of toegang beschikbaar is, neem dan contact op met een geautoriseerde vakgarage.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.