Renault Master - Startmotor defect door overbelasting

Gegevensblad
FabrikantRenault
VoertuigmodelMaster
MotorAlle modellen met motorcode M9T of M9R
BouwjaarVanaf 2008
SymptoomStartmotor defect, contactslot defect

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Startmotor defect door defect contactslot

Indien een defect aan de startmotor of startmotor van bovengenoemde voertuigmodellen wordt vastgesteld, kan een defect contactslot een mogelijke oorzaak zijn.  Een versleten of gebroken veer in het contactslot kan ervoor zorgen dat het contactslot na het starten niet direct terugkeert naar zijn uitgangspositie. Het gevolg is dat de startmotor langer draait dan gewenst en ingeschakeld blijft nadat de motor is gestart.  

Schadebeoordeling Voordat de nieuwe startmotor wordt geïnstalleerd, moet een schadebeoordeling worden uitgevoerd op de verwijderde eenheid. Als de eigenlijke oorzaak van de schade aan het voertuig niet wordt verholpen, zal ook het nieuwe onderdeel weer beschadigd raken. Als er schade zichtbaar is, zoals een blauwe ankeras of een afgesleten rondsel, kan dit het gevolg zijn van het meelopen van de startmotor. In dat geval moet het contactslot worden gecontroleerd en zo nodig vervangen.  

Bovendien kunnen door slecht startgedrag van de motor langdurige startprocessen worden veroorzaakt.

Instructie

Bovendien moeten de volgende controles worden uitgevoerd:

  • De elektrische aansluitingen en de aardverbindingen op corrosie of schade controleren
  • De tandkrans op het vliegwiel op schade controleren

 

Deze informatie kan ook gelden voor de voertuigfabrikanten Opel en Nissan met dezelfde motorvarianten.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van het document, ook gedeeltelijk, is enkel met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits vermelding van de bron toegestaan. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.