Peugeot Boxer - het starten van de motor duurt lang: Storingscode P0335 Krukassensor

Gegevensblad
FabrikantPeugeot
VoertuigmodelBoxer III
Motor2,0 HDi / 2,2 HDi (met Euro 6.2)
Bouwjaar2019 - 2022
SymptoomMotor start niet
FoutcodeP0335

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Motor start alleen na langdurig gebruik van de startmotor + foutcode P0335: Krukassensor

Als de motor van bovengenoemde voertuigen pas na langdurig gebruik van de startmotor aanslaat, kan een defecte krukassensor de oorzaak zijn.

Krukassensoren worden gebruikt om het toerental en de krukaspositie te bepalen. De sensor is meestal in de buurt van het vliegwiel gemonteerd. Het ontwerp verschilt naargelang het een inductieve of Hall-sensor betreft. Voordat u de tests gaat uitvoeren, moet u controleren welk type sensor is gemonteerd. Spanningssignalen die door veranderingen in het magnetische veld worden veroorzaakt, worden door de draaiende beweging van het tandwiel doorgegeven aan de regeleenheid. Die berekent het toerental en de positie van de krukas om belangrijke basisgegevens voor het injectie- en ontstekingstijdstip te verkrijgen.

Voordat de sensor wordt vervangen, moeten andere foutenoorzaken (spanningsvoorziening, oxidatie, kabelbreuk) worden uitgesloten of verholpen. Nadat de reparaties zijn uitgevoerd, moet het foutgeheugen worden gewist. Voor de foutopsporing en reparatie adviseren we het gebruik van een diagnoseapparaat, bijvoorbeeld Hella Gutmann mega max X.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.