Peugeot Boxer - Waarschuwing: "Start van motor na 100 km niet meer mogelijk" + foutcode P20EE

Gegevensblad
FabrikantPeugeot
VoertuigmodelBoxer III
Motor2,0 HDi / 2,2 HDi (met Euro 6.2)
Bouwjaar01-09-2019 - 11-05-2021
SymptoomMotorcontrolelampje / SCR-controlelampje brandt
FoutcodeP20EE

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

SCR-fout: Het AdBlue-lampje gaat branden en de foutcode P20EE wordt opgeslagen

Bij bovengenoemde voertuigen kan tijdens het rijden het motor- of SCR-lampje plotseling gaan branden. In de instrumentengroep verschijnt de waarschuwing: "Start van motor na 100 km niet meer mogelijk". Tegelijkertijd wordt foutcode P20EE (SCR-uitlaatgasbehandeling) opgeslagen in de motorregeleenheid.

Dit kan worden veroorzaakt door een “softwarefout”.

Om andere oorzaken uit te sluiten, moeten eerst alle systeemrelevante elektrische en mechanische onderdelen, inclusief de spanningsvoorziening, worden gecontroleerd voordat een software-update wordt uitgevoerd.

Een software-update kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd via Hella-Gutmann macsRemote Services of een diagnoseapparaat uit de Mega-Macs-serie dat geschikt is voor PassThru. Bovendien is een geregistreerde toegang tot het online-portaal van de voertuigfabrikant vereist. Als er geen geschikte apparatuur beschikbaar is, neem dan contact op met een geautoriseerde vakgarage.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.