Opel Corsa D - Slechte acceleratie, motor slaat af tijdens het rijden

Gegevensblad
FabrikantOpel
VoertuigmodelCorsa D
Motor1,7 CDTI 16V
BouwjaarZ 17 DTR
SymptoomSlechte acceleratie | Motor slaat sporadisch af tijdens het rijden
FoutcodeP0093

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Voertuig accelereert slechts langzaam en slaat sporadisch af tijdens het rijden

Als bovengenoemde storing in combinatie met foutcode P0093 “Lek in brandstofsysteem herkend” wordt vastgesteld, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een defecte of geblokkeerde drukregelklep in de hogedrukpomp. Als de klep mechanisch klemt als gevolg van vuildeeltjes kan in de common-rail niet meer de juiste druk worden opgebouwd. Het drukverschil wordt door het regelapparaat geïnterpreteerd als lek.
Deze fout treedt ook vaak op na vervanging van het brandstoffilter. Als het filterhuis niet zorgvuldig wordt gereinigd voordat het nieuwe filter wordt geplaatst, kunnen er deeltjes in het systeem terechtkomen.

Als er geen ander defect wordt gevonden tijdens de foutdiagnose van het injectiesysteem, moet de drukregelklep worden verwijderd en vervangen. Controleer hierbij ook de klepzitting en maak deze indien nodig schoon. Vervolgens het brandstofsysteem ontluchten door het contact drie keer achter elkaar voor 30 seconden in te schakelen zonder de motor te starten.

AANWIJZINGEN

Dit probleem kan zich ook voordoen bij andere modellen met motoren met dezelfde constructie.
Neem hierbij de reparatievoorschriften van de voertuigfabrikant in acht!


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.