Mazda CX5 - Noodontgrendeling van de elektromechanische parkeerrem

Gegevensblad
FabrikantMazda
VoertuigmodelCX5 (KE)
Bouwjaar2011 - 2017
SymptoomNoodontgrendeling van de elektromechanische parkeerrem

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

De elektromechanische parkeerrem van een Mazda CX5 ontgrendelen in een noodgeval

Voertuigen met een elektromechanische parkeerrem hebben een noodontgrendeling waarmee de werkplaats de parkeerrem kan ontgrendelen als het systeem uitvalt.

 

Procedure voor noodontgrendeling:

  • Voertuig beveiligen tegen wegrollen
  • Parkeerrem lossen
  • De accu loskoppelen
  • De elektrische stekkerverbindingen van de stelaandrijvingen van de remzadels op de achteras loskoppelen
  • Schroeven op de stelaandrijving losmaken en verwijderen
  • De stelaandrijving voorzichtig van het remzadel verwijderen
  • Draai de spindelaandrijving (1) in het remzadel met een geschikt gereedschap linksom totdat de remblokken van de remschijf loskomen en de rem vrij kan bewegen.
Reparatie-instructie

De procedure is identiek voor voertuigen met vierwielaandrijving. Reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan het remsysteem mogen alleen worden uitgevoerd door opgeleide automonteurs! Neem in dit verband ook altijd de onderhouds- en reparatie-instructies van de voertuigfabrikant in acht!


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.