Mazda CX5 (KE) - Foutcode P0299, laaddruk te laag

Gegevensblad
FabrikantMazda
VoertuigmodelCX5 (KE)
Motor2,2 CDI Skyactiv-D
Bouwjaar2011 - 2017
SymptoomP0299 - Laaddruk te laag | Slecht acceleratiegedrag | Voertuig gaat in noodloop
InfoDit probleem kan zich ook voordoen bij andere modellen van deze fabrikant met motoren met dezelfde constructie.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

P0299 Mazda - Voertuig gaat in noodloop en slecht acceleratiegedrag

Dit voertuigmodel is voorzien van een bi-turbo. Deze tweetraps turbocompressor met een kleine, vroeg reagerende turbocompressor en een grote turbocompressor voor hoge toerentallen zorgt voor een optimale motorrespons in alle toerentalbereiken.

 

Als het bovengenoemde defect wordt gedetecteerd, kan dit door een defecte bypass-klep van de kleine turbocompressor worden veroorzaakt. Een mechanisch defect zorgt ervoor dat de klep niet goed sluit en dat er dus niet genoeg laaddruk kan worden opgebouwd. In dat geval moeten de inlaatluchtslangen van de turbocompressor worden verwijderd en moet de klepregeling visueel worden geïnspecteerd. In ons voorbeeld was de klep (1) al volledig losgekomen van de hendel (2). (Afbeelding)

P0299 Mazda - Voertuig gaat in noodloop en slecht acceleratiegedrag: Klep komt los van hendel
Reparatie-instructie

In geval van reparatie moet de complete turbocompressor worden verwijderd en vervangen. De voertuigfabrikant biedt niet de mogelijkheid om de regeling van de bypassklep te repareren.

 

Neem hierbij de reparatievoorschriften van de voertuigfabrikant in acht!


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.