Kia Sportage - Foutcode P2015 en onvoldoende motorvermogen

Gegevensblad
FabrikantKia
VoertuigmodelSportage (SL)
Motor1,7-liter diesel
Bouwjaar2010– 05.2012
SymptoomFoutcode P2015 en onvoldoende motorvermogen of vermogensverlies

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Motorcontrolelampje brandt / onvoldoende motorvermogen

Bij de bovengenoemde voertuigen kan een plotseling vermogensverlies optreden. Het motorcontrolelampje gaat branden. Foutcode P2015 (inlaatkleppen/klepregeling van inlaatspruitstuk) kan in de regeleenheid zijn opgeslagen.

 

Om deze storing te verhelpen, moeten alle voor het systeem relevante onderdelen, de accu en de boordspanning worden gecontroleerd. Bovendien moeten de foutgeheugens worden uitgelezen/wist. Indien dit niet tot het gewenste succes leidt, kan een defecte inlaatspruitstukaandrijving de oorzaak zijn. Deze moet worden vervangen door een gewijzigde variant (283202A410).


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.