Hyundai Tucson - Foutcodes P0320, P0321, P0322, P0323 en de motor start niet

Gegevensblad
FabrikantHyundai
VoertuigmodelTucson
MotorBenzine
Bouwjaar2004 - 2010
SymptoomFoutcodes P0320, P0321, P0322, P0323 | Slecht startgedrag | Motor slaat af

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Motor start niet / motor slaat af

Bij de bovengenoemde voertuigen kan de motor slecht of helemaal niet starten. Er kan ook sprake zijn van overslaande ontsteking. In de motorbesturing zijn vaak de foutcodes P0320, P0321, P0322, P0323 (ontsteking) opgeslagen. Een mogelijke oorzaak is een sporadische signaalonderbreking van de krukassensor.

 

Om dit te verhelpen, gaat u als volgt te werk:

 

  • Koppel de meervoudige stekker los van de krukassensor en controleer de pennen op vervuiling en/of corrosie
  • Indien nodig moeten de pennen worden gereinigd of vervangen.
  • Als de stekkerpennen in orde zijn, kan de oorzaak een defect in de sensor zijn
  • Na de reparatieprocedure wist u het storingsgeheugen
  • Testrit uitvoeren

Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.