Hyundai IX35 - Storingsindicatielampje brandt | HELLA

Hyundai

IX35

Bouwjaar: 2010

Ontsteking hapert, foutcode P0301

Storingsindicatielampje brandt

Bij bovengenoemde voertuigen kan er sprake zijn van een haperende ontsteking, waardoor de motor kan gaan “schokken”.

Het storingsindicatielampje gaat meestal branden en in de regeleenheid is een foutcode (haperende ontsteking) aanwezig.

De code P0301 betekent bijv. “haperende ontsteking, 1e cilinder”.

Als de compressie, de bougies en de bobines zijn gecontroleerd en in orde zijn bevonden, kan een defecte pin in de kabelboomstekker van de motorregeleenheid de oorzaak zijn. De aansturing van de bobines kan bijv. met behulp van een oscilloscoop gecontroleerd worden. Als er geen signaal is, kan met behulp van een multimeter een doorgangsmeting van de elektrische bedrading uitgevoerd worden.

Als een pin in de stekker naar de motorregeleenheid gebroken is, kan via de voertuigfabrikant een nieuwe kabel met pin verkregen worden.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.